Zdravlje

ODMAH PRESTANITE DA IDETE U WC "ZA SVAKI SLUČAJ"! Doktorka objasnila šta se dešava tada, POSLEDNJE KAPI su problem!

Autor Tamara Veličković

Doktorka Marija Ristić objasnila je zašto nije dobro da idemo u toalet "za svaki slučaj" pre nego što krenemo negde.

Izvor: Shutterstock/Mayuree Moonhirun

Ako krećete negde, ali se ipak vratite da biste otišli u toalet "za svaki slučaj", odmah prestanite, istakla je dr Marija Ristić koja na svom TikTok profilu odgovara na pitanja žena koja ih je sramota da pitaju u ordinaciji. Ova navika loše utiče na zdravlje urogenitalnih organa, ali i na intimni život. "Mokrenje na silu" ne bi trebalo niko da praktikuje.

"Morate da napustite kuću, ali se ipak vraćate da mokrite za svaki slučaj. Ili mokrite u čučnju kada niste kod kuće jer ne želite da sedite na dasci upitne čistoće. Ili stisnete što jače kad mokrite... Ako se prepoznate, čitajte dalje", počela je dr Ristić i objasnila da ako često mokrite za svaki slučaj, zbunjujete bešiku tako da pomisli da treba da se isprazni čak i kada nije puna. Ako na silu ispuštate poslednjih nekoliko kapi mokraće, to slabi zidove va*ine.

Doktorka je objasnila da je mokrenje u čučećem položaju štetno za zdravlje jer se stvara nepotrebna napetost u mišićima karličnog dna, što se može odraziti na napetost u va*inalnom kanalu, a to utiče na intimni život. Zato uvek nosite sa sobom maramice koje možete koristiti za pokrivanje daske kada ste u gostima ili na poslu.

Bešika je mišić koji ima sposobnost samopražnjenja. Ako pokušate da ga ispraznite na silu, pod pritiskom, onda je njegova prirodna funkcija poremećena. Takođe, zidovi va*ine mogu toliko oslabiti, da bešika može da se spusti ako se ove navike stalno ponavljaju, rekla je doktorka.

BONUS VIDEO:

(MONDO)