Zdravlje

SALO SA STOMAKA MOŽE DA SE SKINE UZ POMOĆ HRANE! Caka se krije u vrsti NAMIRNICA, samo jednu zamenite DRUGOM

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte kako uz pomoć hrane da skinete salo sa stomaka!

Izvor: Shutterstock/jpm.foto

Gubitak težine može da bude težak, ali postoji jedan jednostavan način da ubrzate proces, kažu stručnjaci. Evo kako da skinete neželjenu masnoću sa stomaka, odn. "pivski stomak".

Postoji samo jedna kvaka. Potrebno je da prestanete da jedete određenu vrstu hrane. Dijatetičar Lusi Džons za Daily Star objasnila da da jedenje manje rafinisanih ugljenih hidrata može da pomogne u borbi protiv sala na stomaku. Gomilanje masti ne samo da nije estetski lepo, već je i nezdravo i može da povećava rizik od srčanih problema, dijabetesa i još mnogo toga.

"Teško je ciljati na određene delove tela, ali postoje neki dokazi iz studija poput Framlinghamske studije o srcu, da jedenje manje šećera i rafinisanih ugljenih hidrata, može pomoći da se smanji višak masti u stomaku. Umesto toga unosite hranu od celog zrna", rekao je Džons.

To znači da je mnogo bolje da obične špagete, od belog brašna, zamenite sa onom od celog zrna. To se odnosi i na ostale vrste testa. Svakako poželjnija su testa od celog zrna pšenice.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)