Zdravlje

KADA JE NAJGORE VREME DA POJEDETE JABUKU? Posle treninga obratite pažnju

Autor Teodora Boškovski

Koje je najgore i najbolje doba dana za jedenje jabuka?

Izvor: Youtube/Printscreen/Bon Appetit

Poznato je da jabuke poboljšavaju varenje, rešavaju problem opstipacije, jačaju imunitet, smanjuju rizik od dijabetesa i nivo holesterola, a dobre su i za zdravlje zuba. Takođe, sadrže dosta vitamina C. Prema "Harvard School of Public Health", jedna jabuka sadrži oko 95 kalorija. Takođe nema ni gram masti, a sadrži i 1 gram proteina, 25 grama ugljenih hidrata, 19 grama prirodnih šećera i 3 grama vlakana.

Ono što većina ne zna jeste da postoji određeno vreme kada jabuka postaje kontraproduktivna za organizam. Kada je najgore vreme da pojedete jabuku?

Kada je najgore vreme da pojedete jabuku?

Najgore vreme za jedenje jabuka je noću, kada se vaš metabolizam usporava i telo ulazi u fazu odmora. Kada se to dogodi, vaše telo ne može da razgradi hranljive materije u jabuci i na kraju ih izbacuje, te ne dobijate sve benefite od nje, piše b92.

Najbolje vreme

Kada jedete jabuke ujutru, pomažete svom telu na mnogo načina. Njihov visok sadržaj vlakana doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog sistema, zbog čega ćete se osećati sitima do sledećeg obroka. Takođe imajte na umu da ako pojedete jabuku nakon treninga, vaše telo neće razgraditi svoje hranljive materije. To je zato što su telu potrebni proteini za popravku mišića i ugljeni hidrati za energiju.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)