Zdravlje

TREBALO MI JE 17 GODINA DA PREPOZNAM SIMPTOME! Slavna pevačica slomljena: Molim vas, ne čekajte toliko

Autor Tamara Veličković

Selin Dion upozorava na simptome sindroma ukočene osobe.

Izvor: YouTube/Prime video

Povodom predstavljanja trejlera za dokumentarac "Ja sam Selin Dion" koji će izaći 25. juna, Selin Dion je u velikom intervjuu za Vogue otkrila detalje o svom zdravstvenom stanju. Pevačica boluje od sindroma ukočene osobe, retkog autoimunog poremećaja kretanja koji utiče na centralni nervni sistem. Selin je 2008. godine uočila da nešto nije u redu sa njenim zdravljem, a sada je otkrila i da joj je trebalo skoro dve decenije da prepozna simptome.

"Nadam se da dokumentarac neće uplašiti ljude, već da će ih osvestiti. Meni je trebalo 17 godina. Molim vas, nemojte čekati toliko. Osetila sam poteškoće sa kontrolisanjem glasa. Otpevala bih visoke tonove, a onda bi glas počeo da se grči. Otišla sam kod lekara, pregledali su mi glasne žice i rekli da su otečene", ispričala je Selin koja je nastavila sa uobičajenom rutinom, a onda je jednog dana shvatila da ima problema sa kretanjem.

Izvor: X/Celine Dion

"Morala sam da se oslanjam na stvari. Nisam više htela da budem hrabra, htela sam da budem pametna. Kad sam dobila dijagnozu, laknulo mi je", rekla je Selin kojoj je sindrom ukočene osobe dijagnostikovan u jesen 2022. godine.

"Nažalost, ovi grčevi utiču na svaki aspekt mog svakodnevnog života. Ponekad mi stvara poteškoće dok hodam i ne dopušta mi da koristim svoje glasne žice da pevam na način na koji sam navikla", napisala je Dion na Instagramu 2022. najavljujući da će odložiti svoju turneju.

Podsetimo, Selin je u dokumentarcu pokazala kako radi vežbe koje joj pomažu da održi pokretljivost.

"Radim naporno svaki dan, ali moram da priznam, bila je to borba. Ako ne budem mogla da trčim, hodaću. Ako ne budem mogla da hodam, puzaću. Nedostaju mi ljudi...", rekla je pevačica u suzama.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)