Zdravlje

"KAO DA VAS NEKO DAVI I STEŽE VAM GRKLJAN" Teška borba slavne pevačice, prvi put otkriva: Slomila sam rebra

Autor Tamara Veličković

Selin Dion otkrila je kako sindrom ukočene osobe utiče na nju.

Izvor: X/TODAY

Posle dve godine, Selin Dion je prvi put pričala o neizlečivoj bolesti - sindromu ukočene osobe,retkom autoimunom poremećaju kretanja koji utiče na centralni nervni sistem. Nakon detalja koje je otkrila povodom predstavljanja trejlera za dokumentarac "Ja sam Selin Dion" koji će izaći 25. juna, o simptomima, koji su slavnoj pevačici trajali 17 godina, govorio je i neurolog dr Dragan Pavlović. Sada, u intervjuu sa Hodom Kotb za NBC News, Selin je otkrila kako bolest utiče na nju.

Izvor: YouTube/Prime video

"Kao da vas neko davi. Kao da vam neko steže grkljan. Bilo je kao da tako pričaš, a ne možeš da ideš visoko ili niže. Dolazi sa grčem. Počelo je u grlu i pomislila sam: 'Ne, u redu je, biće u redu', ali takođe može da se javi u abdomenu kičmi i rebrima. Osećam da ću, ako isturim svoja stopala, ostati u tom položaju ili ako kuvam jer volim to da radim, moji prsti, moje ruke, ostaće u jednom položaju. U pitanju su grčevi, ali kao da ste u položaju koji ne možete da promenite", rekla je Selin i otkrila najbolniji trenutak:

"U jednom sam trenutku slomila rebra jer ponekad, kada je jako teško, to može da se desi".

Podsetimo, Selin je pre nekoliko dana u velikom intervjuu za Vogue otkrila da je spremna da puzi, ukoliko više ne bude mogla da hoda.

"Nadam se da dokumentarac neće uplašiti ljude, već da će ih osvestiti. Meni je trebalo 17 godina. Molim vas, nemojte čekati toliko. Osetila sam poteškoće sa kontrolisanjem glasa. Otpevala bih visoke tonove, a onda bi glas počeo da se grči. Otišla sam kod lekara, pregledali su mi glasne žice i rekli da su otečene", ispričala je Selin i dodala:

Izvor: X/Celine Dion

"Radim naporno svaki dan, ali moram da priznam, bila je to borba. Ako ne budem mogla da trčim, hodaću. Ako ne budem mogla da hodam, puzaću. Nedostaju mi ljudi...", rekla je pevačica koja je 2022. saopštila da boluje od sindroma ukočene osobe.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)