ŠOU

JEDNI VIČU "SUOMI", A DRUGI "JAGODIĆ KURIDŽA!" Spektakl pred meč - ovako navijaju Srbi i Finci!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Navijači Srbije i Finske napravili su šou pred meč. /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija protiv Finske igra meč trećeg kola Eurobasketa, a navijači obe selekcije napravili su pravi spektakl uoči utakmice. Ispred "O2 Arene" je pravi šou pa je tako izveštač MONDA iz Praga stigao da zabeleži i jedan zanimljiv detalj. Sjajnu razmenu skandiranja između navijača.

Navijači dva tima počeli su da pevaju, pa se sa jedne strane čulo "Suomi, Suomi", a onda su srpski navijači uzvratili skandiranjem "Jagodić-Kuridža". Izgleda da je Marko Jagodić-Kuridža (35) već ušao u srca publike, pa je tako postao jedan od omiljenih igrača u timu. Jasno je da su Nikola Jokić i Vasilije Micić lideri, ali je Marko najiskusniji u timu.

Uostalom, on je već oduševio sve u Srbiji pošto se pojavio jedan od intervjua koji je dao kada je bio igrač Cibone. Tada su ga, pošto ima i hrvatsko državljanstvo, pitali za koju reprezentaciju bi igrao. "Imam dvojno državljanstvo, ne očekujem poziv ni jednih ni drugih, jer ima kvalitetnijih igrača od mene. Ako bih mogao da biram, izabrao bih Srbiju", rekao je Kuridža sa osmehom 2012. godine.

Želja mu se ostvarila. Posle napornog rada, prolivenog znoja i truda dobio je nagradu za sve Svetislav Pešić ga je uvrstio u uži spisak i poveo ga je na Evropsko prvenstvo.