PRAVDA SE

BOGDANOVIĆ PROMAŠIO BACANJE, A HRVATSKA POBEGLA OD SRBIJE I SLOVENIJE: Oglasio se posle SKANDALA - "Ma hteo sam ja..."

Autor Nebojša Marković

Selekcija Hrvatske je pobedom nad Ukrajinom stigla do trećeg mesta u grupi, a jedan potez Bojana Bogdanovića je izazvao mnogo polemika.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Hrvatske savladali su Ukrajinu 90:85 u poslednjem kolu grupne faze Eurobasketa i tako izbegli meč osmine finala protiv Srbije, i učinili svoj put u nokaut fazi nešto lakši.

Taj meč obeležio je promašaj Bojana Bogdanovića iz slobodnog bacanja u poslednjem minutu meča, koji je odgovarao i Hrvatima i Ukrajincima, a nakon susreta se oglasio i najbolji igrač hrvatske selekcije.

Hrvati su slavili pet poena razlike, što im je bilo dovoljno da završe na trećem mestu. Da su izgubili, bili bi četvrti i izvesno je da bi išli na Srbiju u osmini finala. Međutim, i pobeda od osam i više poena razlike bi Ukrajinu poslala na četvrto mesto, a Hrvate na drugu poziciju.

Pri rezultatu od sedam poena prednosti za Hrvatsku, Bogdanović je promašio slobodno bacanje, što je, ispostavilo se, bilo dobro po oba tima na terenu. Sada je Bogdanović sve razjasnio.

"Išao sam ja da pogodim koš, ali lopta je ispala van. Bila je teška utakmica. Pustili smo im da se vrate u drugoj četvrtini. Najvažnija je pobeda da s optimizmom idu u drugi krug. Mi utakmice gubimo tako da grešimo u osnovnim stvarima, koje je lako popraviti. Danas smo bili dobri u defanzivnom skoku. Možemo da igramo bolje", rekao je Bogdanović nakon utakmice za "Sportklub".

Da je Hrvatska završila na drugom mestu, u osmini finala bi igrali protiv Poljske, što ne bi bilo loše po njih, ali bi u eventualnom četvrtfinalu najverovatnije morali da igraju protiv Slovenije. Ovako će kao trećeplasirani u osmini finala najverovatnije igrati protiv Finske, a u slučaju eventualne pobede bi im rival bio bolji iz meča Španija - Litvanija.

https://mondo.rs/eurobasket-2022/tag19869/1