SJAJNO

VIKAO NA SRPSKOM PA SRUŠIO HRVATSKU! Momak s Kosova i Metohije hit Eurobasketa, saigrač otkrio šta govori u svlačionici!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Sasu Salin otkrio je zanimljive detalje iz svlačionice Finske posle velike pobede. /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Finska je srušila Hrvatsku na Eurobasketu na krilima nezaustavljivog Laurija Markanena koji je dao 43 poena. Imao je u tome veliku pomoć saigrača. Edona Mađunija (16) i Sasua Salina (17, 5sk). Upravo su njih dvojica po završetku meča pričali sa medijima u Berlinu, a Mađuni u svlačionici priča na srpskom. Nove detalje oko momka koji je poreklom sa Kosova i Metohije otkriveni su posle velike pobede.

Kako sve to izgleda otkrio je Salin koji ovog puta nije želeo da peva srpske pesme. Ostavio je to za neki drugi put i srpskim novinarima rekao da će "možda zapevati na srpskom u svlačionici". Pohvalio je Markanena, nazvao ga "jednim od najbolih igrača u Evropi", a onda je pričao o Edonu.

"Možete da vidite da ima karakter, ima balkanske korene, možete da vidite to i u svlačionici i na terenu. Voli ovakve momente, ima veliku hrabrost. U svlačionici ne priča na finskom, viče 'Ajde, ajde' na srpskom. Dobar je momak, mnogo nam pomaže. Mora da preuzme odgovornost kao naš glavni plejmejker i to i radi", rekao je Salin.

Potom je pred kamere i mikrofone stao i Mađuni. Nije skidao osmeh sa lica posle velikog uspeha i svega što je napravio sa svojim nacionalnim timom. U jednom momentu je morao da napusti meč zbog tri lične greške, zato je propustio veći deo treće četvrtine, ali se vratio kada je bilo najbitnije. U momentima kada se meč lomio imao je veliku ulogu.

"Nemam reči da opišem sve ovo, ali nismo još gotovi, ima još da se igra. Što se faulova tiče, bilo je malo tenzije, emocija i svega sa sudijama. Kada sam se vratio, smirio sam se, znao sam da mogu da podnesem pritisak kada se meč lomio. Dao sam nekoliko 'malih' poena. Markanen je odigrao neverovatno, mnogo nam pomaže", rekao je Edon.

Njegov otac nije došao u Berlin. Bio je u Pragu i pružao podršku svom sinu, ali je morao da ode kući. "Bio je u Češkoj, sada nije tu, gleda od kuće i sigurno je srećan. Prvi put smo među osam najboljih i to je neverovatno. Mi smo 12 momaka koji se bore", zaključio je Mađuni koji će sa timom u četvrtfinalu pokušati da iznenadi i Španiju.