Superliga 3. kolo raspored, prenosi
MN Press 

Posle plasmana Crvene zvezde, Partizana i Spartaka u naredne runde evropskih kvalifikacija, kao i časnog oproštaja Radničkog, vraćamo se domaćoj sceni. U petak, subotu, nedelju i ponedeljak širom Srbije igraju se utakmice 3. kola Superlige.

Tri duela biće direktno prenošeni na prvom kanalu TV Arena Sport, a to su: Čukarički - Mačva (petak, 20 časova), Voždovac - Crvena zvezda (subota, 19.00) i Partizan - Mladost (nedelja, 19.00).

Aktuelni šampion ide na prvo superligaško gostovanje ove sezone, ali samo u komšiluk, na krov tržnog centra "Stadion". Ekipa Vladana Milojevića probaće da ostane jedina sa maksimalnim učinkom, a trener crveno-belih verovatno će odmoriti neke standardne prvotimce posle gostovanja u Litvaniji i uoči prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak u Beogradu protiv Spartaka iz Trnave.

Za razliku od Crvene zvezde, Partizan u mnogo lošijoj atmosferi dočekuje dolazak Mladosti iz Lučana. Crno-beli su, takođe, obezbedili nastavak kvalifikacija za Ligu Evrope, međutim, posle samo 1:1 protiv litvanskog Trakaija u gostima. Odmah posle novog neubedljivog izdanja ekipe počele su priče o smeni Miroslava Đukića, a u toku dana znaće se i da li će on voditi ekipu u nedelju.

Spartak iz Subotice je u sredu uveče ostvario istorijski plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, eliminisavši favorizovanu Spartu Prag, pa će "golubovi" zbog gostovanja u Češkoj, svoj duel sa novosadskim Proleterom igrati tek u ponedeljak (18.00). Utakmica će biti igrana u Kuli, zbog renoviranja Gradskog stadiona u Subotici.

Četvrti predstavnik Srbije na međunarodnoj sceni ove sezone, Radnički iz Niša, završio je svoje učešće, pošto je Makabi posle 2:0 u Tel Avivu odoleo u Nišu i remijem 2:2 prošao u narednu rundu. Izabranici Nenada Lalatovića dostojno su se oprostili od Evrope, a sada se okreću Dinamu iz Vranja, koji im u nedelju dolazi u goste (20.00).

Radu je ukinuta zabrana registrovanja novih igrača, pa će "građevinari" u značajno pojačanom sastavu putovati u Novi Sad na megdan Vojvodini (nedelja, 20.00) i pokušati da osvoje prve bodove ove sezone.

SUPERLIGA, 3. kolo:

petak

Čukarički - Mačva 20.00, TV Arena Sport 1 (sudija Nenad Minaković)

subota

Voždovac - Crvena zvezda 19.00, TV Arena Sport 1 (Miloš Đorđić)
Napredak - OFK Bačka 20.00 (Lazar Lukić)
Radnik - Zemun 20.00 (Iija Brdar)

nedelja

Partizan - Mladost 19.00, TV Arena Sport 1 (Dragan Čolović)
Radnički - Dinamo 20.00 (Milan Ilić)
Vojvodina - Rad 20.00 (Miodrag Radaković)

ponedeljak

Spartak - Proleter 20.00 (Danilo Grujić)

TABELA: Crvena zvezda 6, Čukarički 4, Mladost 4, Radnički Niš 3, OFK Bačka 3, Spartak 3, Voždovac 3, Mačva 3, Napredak 3, Partizan 3, Radnik 3, Proleter 3, Vojvodina 2, Zemun 2, Dinamo 0, Rad 0.