Vladan Milojević Spartak Subotica Superliga
MN Press 
Posle uspešno urađenog posla u Litvaniji, Crvena zvezda se mirno sprema za prvo superligaško gostovanje. I neće idi daleko.

U subotu u 19 časova crveno-beli će gostovati Voždovcu na stadionu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici, a trener branioca titule Vladan Milojević podsetio je pre tog meča na prioritete svog tima.

"Znamo koji je naš primarni cilj, a to je titula", rekao je šef struke crveno-belih u danima u kojima se navijači više interesuju za ime potencijalnog rivala na žrebu u ponedeljak nego za ono što predstoji ekipi u Superligi.

"Moramo da budemo psihološki maksimalno spremni na ovakve situacije, kada igramo prvenstvo između dve evropske utakmice", naglasio je Milojević.

Komentarišući ono što je pred njegovom ekipom, on je rekao...

"Ušli smi u seriju i sve do 9. kola igramo sa ekipama koje su prošle sezone bile u plej-ofu. Voždovac je stabilan superligaš, u ekipi je spoj mladosti i iskustva. Očekuje nas sigurno teška utakmica, na terenu sa veštačkom travom, ali spremićemo se adekvatno. Videćmo danas kakva nam je zdravstvena situacija, u sredu smo se vratili kasno iz Litvanije, tako da smo imali samo jedan trening".

Upitan za podlogu i ranije primedbe zbog toga što Voždovac igra na veštačkoj travi, Milojević nije hteo da predugo odgovara.

"Ne bih da pričam o tome jer ne mislim da bi fokus trebalo da ide u tom pravcu. Pokušaćemo da se maksimalno adaptiramo uslovima".

Dan posle kraja 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Milojević je komentarisao i najveće iznenađenje među srpskim timovima - uspeh Spartaka u Pragu.

"Jedno veliko bravo za Spartak koji je izbacio jakog rivala, dok Radnički možda i ne zaslužuje rezultat koji je bio, već je mogao i bolje. Zato ne mislim da je naše prvenstvo toliko loše, ima čvrstinu, iako neki neće to da vide", istakao je Milojević na kraju konferencije.

Pročitajte sve parove superligaških utakmica ovog vikenda.