Voždovac golman Marko Ilić
MONDO/Predrag Vujić 

U decembru 2017. mladi golman Marko Ilić (20) potpisao je trogodišnji ugovor sa Vojvodinom. Potom je tokom proleća debitovao za svoj matični klub, pa na leto dobio dozvolu da napusti Novi Sad. A, Voždovac je to iskoristio.

Superligaš iz Zaplanjske ulice u Beogradu dogovorio je dolazak bivšeg golmana svih mladih reprezentativnih selekcija Srbije uoči utakmice protiv Crvene zvezde. Sa čuvarom mreže potpisan je ugovor na tri godine.

"Počastvovan sam što sam došao u jedan od najorganizivanijih klubova u zemlji. Dolazak u Voždovac je veliki iskorak u mojoj karijeri i na meni je da dam sve od sebe na treninzima, a treneri će odlučiti", izjavio je Ilić za sajt Voždovca.

"Zmajevi" su njegovim dolaskom dodatno proširili listu imena igrača koji su ovog leta došli u njihovu svlačionicu. Pre mladog golmana stigli su Jovan Nišić iz Partizana, Marko Zoćević iz Borca iz Čačka, iskusni povratnik u srpski fudbal Branko Ostojić, zatim Andrija Luković iz Crvene zvezde, za koju su igrali i njegovi novi saigrači Nikola Mikić i Aleksandar Jevtić...

U tako izmenjenom sastavu, ekipa Branka Vojinovića ušla je u novu sezonu pobedom protiv Bačke kod kuće i porazom protiv Proletera u Novom Sadu, u prošlom kolu...

Voždovac golman Marko Ilić
MN Press 


Sada je pred Voždovčanima meč protiv Crvene zvezde (subota, 19 časova).

"Ulazimo u utakmicu poljuljani rezultatom iz Novog Sada, gde smo objektivno morali da napravimo malo više. Naša ekipa koja je kvalitetnija od Proletera je podbacila u nekim segmentima igre, koji nas je koštao rezultata", rekao je na početku konferencije Vojinović.

"Zvezda dolazi u dobrom raspoloženju, uz nekoliko evropskih pobeda i dobar start u prvenstvu, ali Voždovac je pokazao prethodnih sezona ovde na krovu niko protiv nas nije favorit. Mislim da ćemo se dobro pokazati u meču koji je ispred nas, verujemo u naš kvalitet, verujemo u naš rad, verujemo u naš klub koji stoji iza nas, sigurno ćemo pokazati najbolje što možemo i pokušati da zaustavimo Zvezdu u tom njihovom dobrom naletu rezultata", dodao je on.

Voždovac će u utakmici protiv Zvezde igrati u dresovima sa humanitarnom porukom "Igraj za život".

Pročitajte sve parove, raspored utakmica i plan TV prenosa za predstojeći vikend.