Odlično raspolođeni i nasmejani vratili su se Subotičani iz Praga. Spartak je napravio veliko iznenađenje i eliminisao favorizovanu Spartu u borbi za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uprkos porazu 1:2 u revanšu, "golubovi" su prošli zahvaljujući pobedi u prvom duelu.

"Prezadovoljni smo, bilo je teško spustiti ekipu posle 2:0, ali nismo smeli previše da stegnemo igrače. Trener je sve to uspešno uradio i ostvarili smo stvarno veliki uspeh", zadovoljno je pričao predsednik Spartaka, Dragan Simović, u razgovoru za MONDO.

undefined Sparta Spartak

Subotičani nemaju mnogo vremena za odmor. U ponedeljak ih čeka superligaški okršaj sa novosadskim Proleterom, a već u četvrtak će ugostiti danski Brondbi.

"Moraćemo da odmorimo neke igrače protiv Proletera, ali tako je kako je. Pokazali smo da možemo da igramo i protiv jakih timova, pa što ne bismo mogli i protiv Brondbija".

Iako odlično raspoložen zbog istorijskog uspeha kluba na međunarodnoj sceni, Simović je imao i ozbiljne zamerke vezane za utakmicu u Pragu.

"Prvo - sudija je bio Rumun, a Sparta u timu ima trojicu Rumuna i kapitena te reprezentacije. Imao je sporne odluke i odluke u njihovu koristyć, ali je dovoljno dobar da je umeo to da 'upakuje'. Drugo dok je Ćalasan ležao povređen na terenu, sa tribina su ga gađali flašicama, ali sudija to kao da nije primetio. I, treće - zašto nije ispražnjena tribina ili skroz prekinuta utakmica kada je došlo do incidenta i kada su huligani ušli na teren, već smo posle samo par minuta prekida nastavili igru?".

Što se tiče Nemanje Ćalasana, 22-godišnji štoper je morao u bolnicu zbog potresa mozga usled sudara glavama sa protivničkim igračem i još nije poznato kada će se vratiti na teren, odnosno da li će biti spreman za prvu utakmicu protiv Brondbija, idućeg četvrtka.