Apsolutna dominacija Bajerna nemačkim fudbalom.

Ekipa Nika Kovača (47) ubedljivo je slavila u finalu Kupa Nemačke i posle dve godine pauze donela taj trofej u klupsku vitrinu, odmah kraj sedam uzastopnih titula šampiona.

Lajpcig - Bajern 0:3 (0:1)

Iako je ekipa Ralfa Ragnika počela veoma dobro i igrala kako je želela, prvi pogodak Levandovskog u 29. minutu "sasekao" je igru Red Bula. Centaršut Davida Alabe sa leve strane "pogodio" je malo iza leđa Poljaka, ali ga to nije sprečilo da sjajnim trzajem zatrese mrežu.

I posle tog trenutka Lajpcig se oporavio, početkom nastavka Šveđanin Emil Forsberg imao je "čist" zicer sa Manuelom Nojerom, ali je Bajernov golman reagovao savršeno, da rukom i nogom spreči izjednačenje.

Da će trofej 19. put otići u Minhen nagovešteno je u 78. minutu, majstorskim potezom Kingslija Komana. Fintom volej udarca izbacio je čuvara iz ravnoteže, pa drugom nogom posle nekoliko koraka postavio velikih 2:0. Ispostavilo se da je tu bio kraj, koji je još jednim pogotkom "overio" Levandovski.

Poljak je istrčao kontru, našao se lice u lice sa Mađarom Peterom Gulačijem i samo je "bocnuo" loptu - sasvim dovoljno da je pošalje u mrežu, za radost navijača i saigrača, među kojima su bili i legende Arjen Roben i Frank Riberi. Oni su ove subote definitivno odigrali poslednji meč za Bajern...

I otišli su sa trofejom u rukama.