Kadetski reprezentativci Tadžikistana, momci rođeni posle 1. januara 2002. godine, izveli su prethodne noći na FIFA svetskom prvenstvu u Brazilu akciju zaista vrednu pažnje.

Šteta što ova rutina mladih Tadžikistanaca, 17-godišnjaka i mlađih koje sa klupe predvodi Zajnidin Rahimov, nije završena golom, a da... bio je zicer na kraju!

Pogledajte…

Kad smo ih već pomenuli, finalisti prošlogodišnjeg Azijskog šampionata izveli su ovu akciju sa igračem manje i golom prednosti u utakmici 1. kola Grupe E sa Kamerunom, posle čega su sačuvali vođstvo i zabeležili pobedu od 1:0.

Sada ih, međutim, očekuju pravi izazovi - Španija, pa Argentina, nakon čega ćemo saznati da li će Rahimovov sastav izboriti proboj u osminu finala.

Prošle godine u Maleziji, Tadžikistan je stigao do velikog finala i tamo doživeo poraz od Japana minimalnim rezultatom 1:0.

Kuriozitet je da im je to uspelo sa svega jednom pobedom u grupi (uz remi i poraz), nakon čega su u četvrtfinalu i polufinalu izbacili obe Koreje, Severnu pa Južnu.

U oba susreta bilo je 1:1, ali je igra iz prekida i tada bila njihovo glavno oružje jer u penal serijama nisu promašili nijednom. Dali su 11 uzastopnih jedanaesteraca (4, pa 7), na kraju osvojili srebro i obezbedili učešće na tekućem Mundijalitu u Brazilu.

Zanimljiv susret sa dve studentkinje iz Tadžikistana imao je i naš reporter sa Svetskog prvenstva u Rusiji, Nikola Janković, kada je doputovao u Samaru na utakmicu Srbija - Kostarika.

Podsetite se te neobične priče.