Radomir Antić proveo je poslednje četiri godine igračke karijere u Engleskoj, gde je ostavio sjajan utisak u Lutonu i dao jedan od najvažnijih golova u klupskoj istoriji.

Bilo je to u utakmici odluke protiv Mančester sitija, u kojoj je pobednik ostajao u prvoj ligi, a poraženi išao u niži rang.

Luton je pobedio 1:0, upravo golom "Radija" Antića u 86. minutu. Ujedno, taj hitac je poslao "građane" u drugu ligu i utišao njihov tadašnji stadion Mejn roud.

Drugog dana od kada je preminuo čuveni "Mister", iz čitave Evrope stižu poruke saučešća i žalosti zbog smrti velikana, a kolumnista MONDA Nebojša Petrović napisao je tim tužnim povodom emotivan tekst - oproštaj od najuspešnijeg selektora samostalne Srbije

Takođe, od Antića se opraštaju i njegovi bivši saigrači iz Lutona, gde je često odlazio prethodnih godina, poštujući svaku veću svečanost u kojoj su učestvovali članovi ekipe u kojoj je igrao.

Kapiten "Radijevog" Lutona Brajan Horton govorio je za klupski sajt o svojim uspomenama na Antića.

"Bio je fantastična osoba, fantastičan igrač. Poznavao sam ga veoma dobro, jer je živeo u Harpendenu, istom mestu gde sam živeo i ja i zajedno smo išli na treninge i na utakmice. Bio je sjajan tip, kao što je bio veoma talentovan igrač. Njegove veštine su bile neverovatne. U svakom smislu je bio 'top' momak", rekao je on.

Horton je otkrio da je Antića poslednji put video pre nekoliko meseci, na okupljanju stare Lutovone ekipe.

"Bio je pre par meseci u Lutonu, izgledao je dobro. Došao je sa suprugom Verom, koja je divna dama. On je uvek izgledao dobro. Uvek je bio besprekorno odeven, svaki šav je bio na mestu, uvek doteran... Zato vas šokira kada doživite da nema više ljudi koje ste videli ne tako davno", dodao je Horton.

Pogledajte kako je Antić izgledao van terena u svojim engleskim danima - i to posle svog najčuvenijeg gola.