Pre tačno tri meseca nadali smo se da pandemija korona virusa neće biti toliko snažna i gotovo celu planetu nekoliko dana kasnije "zaključati" i sve važne događaje odložiti ili jednostavno otkazati.

Verovali smo da "orlovi" u baražu prvo mogu do pobede Norvešku u Oslu, a onda u Beogradu s boljim iz duela Škotska – Irska izbore nastup na završnom turniru Evropskog prvenstva.


Domaćinstvo šampionata povereno je gradovima iz čak 12 država. Organizatori su kraju privodili pripreme za početak, ulaznice uveliko prodavale, a navijači spremali za jedinstven turnir, prvi put u svojoj istoriji proširen od krajnjeg istoka Evrope, do krajenjeg zapada Starog kontineta.

A, onda je korona virus sve zaustavio.

UEFA nije imala kud nego da odloži šampionat za narednu godinu, a da za datum otvaranja finalnog turnira proglasi 11. jun. Tačno 364 dana od večeri kada je trebalo da Turska i Italija na Olimpiku u Rimu označe početak Evropskog prvenstva.

Danas je prvobitno bilo planirano da počne EURO 2020!

Ovako, još uvek su četiri mesta koje će popuniti reprezentacije iz Lige nacija upraženjena i i dalje se ne zna kada će se igrati baraža. Sve je odloženo za 2021.

Strpimo se i sačekajmo, možda i Srbiju budemo gledali na Euru posle više od dve decenije. Prvi put pod tim imenom...