Ta utakmica i dalje bolji sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Švajcarska je pobedom sebi otvorila vrata na putu ka osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji, a Srbija je polako mogla da pakuje kofere.

Ipak, meč je u svetskim medijima ostao u senci tenzija koje su bile prisutne na terenu, dok su u Srbiji kao provokaciju shvatili način na koji su Džerdan Šaćiri i Granit Džaka slavili svoje golove.

Oni su tada simbolom takozvanog "albanskog orla" proslavljali pogotke, ne bi li dodatno provocirali fudbalere Srbije, a među igračima koji su tako slavili, a nisu albanskog porekla, bio je i Stefan Lihtštajner.

Legendarni kapiten Švajcarske je rešio da završi karijeru u 36. godini, a za "Blik" je govorio o svemu što je ostvario tokom nje.

Međutim, našoj javnosti najzanimljivija biće izjava povodom proslave gola "dvoglavim orlom", za koje je FS Švajcarske novčano kaznio Šaćirija i Džaku, ali ne i Lihtštajnera.

"To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti", počeo je Švajcarac.

"To je ono što nam je potrebno i tokom korona krize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imali mnogo igrača albanskog porekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo", opisao je Lithštajner.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.