Velika pobeda Fudbalskog saveza Srbije!

Ubeđivanje je trajalo mesecima, a na kraju je talentovani fudbaler Nemanja Motika (17) izabrao da u budućnosti nosi dres "orlova", iako je do sada uspešno nastupao za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke.

Motika je fudbaler Bajerna, a njega je na spisak omladinaca pozvao selektor Igor Spasić koji okuplja novu generaciju "orlića" u Kovilovu.

Još prošle godine je Goran Grkinić krenuo u misiju kako bi Nemanju, i njegovog mlađeg brata Nikolu Motiku koji takođe igra za Bajern, ubedio da zaigraju za reprezentaciju Srbije, iako su obojica rođena u Berlinu i odavno su u knjigama Nemaca.

Prethodno je Miloš Pantović iz Bajerna igrao za mlađe kategorije Srbije, ali nije ostvario potencijal. Trenutno igra za Bohum.

Uspešni smo bili i u trci za Dejana Teteka, koji igra kod Veljka Paunovića u Redingu, dok je veliki znak pitanja iznad Lazara Samardžića oko kog se ovog leta otimalo pola Evrope.

Bivši kapiten mlađih kategorija Herte izabrao je da pređe u Lajpcig, koji u njega polaže velike nade, međutim i dalje nema njegove odluke o tome da li će nastaviti da nosi dres Nemačke - ili bi želeo da obuče grb zemlje iz koje poreklo "vuče".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.