Rešio je Uroš Đurđević ovog proleća da i zvanično promeni reprezentaciju za koju može da nastupa, rekavši zbogom Srbiji i odlučivši se za Crnu Goru.

Od tada je za mesec i po dana postigao samo jedan gol, ali u četvrtak uveče je u pravom trenutku rešio golgeterski post.

Napadač Sportinga iz Hihona bio je jedini strelac u pobedi 1:0 protiv Las Palmasa, u jednom od ključnih mečeva njegovog tima u borbi za plasman u Primeru.

Sporting je tokom golgeterskog posta Đurđevića upala u lošu formu, a lim je zatresao mrežu, njegova ekipa je odmah i slavila.

Ovo je bio Đurđevićev 22. gol u španskoj Segundi ove sezone, čime je doveo Sporting na deobu šestog mesta, poslednjeg koje vodi u plej-of za popunu Primere.

Zanimljivo je i da španski komentatori već uveliko Đurđevića nazivaju isključivo "Đuka", što napadaču i piše na dresu, a ovaj komentator je baš umeo da proslavi gol reprezentativca Crne Gore.

Biće vrlo zanimljivo hoće li ekipa iz Hihona uspeti da se održi na toj poziciji, mada imaju šansu i da u poslednja dva kola preskoče timove koji imaju tri boda više od njih - Almeriju, Leganes ili Đironu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore