Englezi su bili ubeđeni da je ovo njihova godina. Čekali su od 1966. da se njihova fudbalska reprezentacija plasira u finale velikog takmičenja, pevali su čuveni "It's coming home", ali je na kraju ostao samo osećaj razočaranja jer je Italija posle penala postala prvak Evrope.

Na nekima je ostalo i više od tog razočaranja... Recimo, engleski navijač Luis Holden bio je toliko siguran da će Engleska osvojiti EURO2020 da je i pre meča sa Italijom uradio zanimljivu tetovažu.

Nakon što je Engleska pobedila Dansku u polufinalu Evropskog prvenstva - otišao je kod svog tatu-majstora i uradio tetovažu na nozi.

Na njoj je pehar Evropskog prvenstva i natpisi - "Engleska šampion" i "It's coming home", a sa ove distance lako je zaključiti da je pogrešio. Bio je utučen kao i svi ostali navijači na "Vembliju" koji su videli kako trojica mladih fudbalera promašuju penale i Italija podiže pehar.

"A onda su me podsetili na tetovažu...", rekao je Luis.

"Šta se tu može, već je urađena. Rekli su mi da je pokrijem, da je skinem, ali neću. Možda samo promenim datum, za EURO2024. godinu. Ili da piše pobednik polufinala...", nasmejao se engleski navijač.

"Pisali su mi mnogi navijači Italije, ali i meni je to smešno".