I legendarni košarkaš i NBA funkcioner Vlade Divac došao je u subotu u Užice, na groblje Dovarje, gde je prisustvovao sahrani nezaboravnog srpskog stručnjaka Radomira Antića.

Čuveni fudbalski trener, bivši šef Real Madrida, Barselone i Atletiko Madrida, preminuo je prošle godine, a sahranjen je ovog vikenda, u prisustvu brojnih igračkih i uopšte, sportskih legendi.

Među tim legendama bili su Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Zoran Bata Mirković, Nikola Lončar, Vladimir Petrović Pižon... A među svima njima bio je i veliki Vlade Divac.

"Radomir je veliki čovek i mnogo nas je mlad napustio. Dela su ta koja je ostavio nama na ponos. Imao sam priliku da dve godine života provedem uz Radomira i njegovu porodicu, postali smo porodični priajtelji, dosta znam o njemu i ponosan sam što sam imao takvog prijatelja", rekao je Divac za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Radomir je ostavio iza sebe stvari koje teško da će neko da prevaziđe u skoroj budućnosti. Vratio nam je duh reprezentacije, počeli smo da verujemo, odveo nas je na Svetsko prvenstvo i nadam se da će buduće generacije nastaviti tim putem", dodao je on.

MN Press Radomir Antić Sahrana

Upitan za činjenicu da je Radomir Antić ujedinio partizanovce i zvezdaše u jedno, Divac je odgovorio da je nekadašnji selektor bio od onih koji ljude "spajaju".

"Bio je patriota. Imate dve grupe ljudi, koji razdvajaju i približavaju, on je bio deo grupe ljudi koji zbližavaju".