Fudbaleri Crvene zvezde u utorak uveče (21.00) nastavljaju put ka Ligi šampiona - posle Kairata, na redu je Šerif!

Šampion Moldavije stiže u Beograd, a Zvezda će u ovom dvomeču pokušati da obezbedi nastup u Ligi Evrope, domogne se mogućeg dvomeča protiv Dinamo Zagreba i zaradi više od 11.000.000 evra!

Crveno-beli su spremni za ovaj susret sa Šerifom, nakon "petarde" u revanšu protiv Kairata. Poznat je i sastav koji bi Dejan Stanković trebalo da izvede na teren stadiona "Rajko Mitić".

POBEDA ZA ISTORIJSKI DVOMEČ PROTIV DINAMA

Zvezda nije dobro startovala protiv Kairata, izgubivši prvi meč 2:1 u Kazahstanu, a sada će na domaćem terenu imati priliku da stvore lepu zalihu pred put u Moldaviju. Ulog je plasman u plej-of Lige šampiona, a tamo bi mogao da ih sačeka Dinamo.

Hrvatski mediji uveliko pišu o mogućem prvom okršaju dva kluba posle 30 godina, dok je Zdravko Mamić za MONDO istakao da nije želeo takav žreb u Nionu.

NA MARAKANU STIŽU NAVIJAČI

Meč Zvezde i Šerifa igra se u utorak od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić" koji će moći da bude popunjen do 50 odsto. Naravno, razlog za to su epidemiološke mere, a zanimljivo je da će i ovog puta na stadionu biti i najmlađi navijači.

Protiv Kairata nije postojala mogućnost da Zvezdu podrže stariji od 14 godina, a tom prilikom bilo je oko 20.000 mališana iz svih krajeva Srbije i regiona. Sada će moći da stigne i podrška ostalih navijača, dok će mališani iz svih krajeva ovoga puta biti smešteni na južnoj tribini.

MN Press Crvena zvezda Kairat deca

Cene karata iznose 600 dinara za sever i jug, 1.200 za istočnu tribinu, 1.500 za zapad i 2.500 VIP zapad. Cene za za VIP ložu su 3.500 dinara, a za VIP galeriju 5.000 dinara.

ZVEZDA IGRA ZA 11.000.000€ I GRUPNU FAZU LIGE EVROPE

Poznato je da je Crvena zvezda isključivo usredsređena na ulazak u Ligu šampiona, ali pobeda protiv Šerifa bi obezbedila i drugu najbolju opciju - grupnu fazu Lige Evrope. Zvezda je već obezbedila evropsku jesen i mesto u Konferencijskoj ligi, ali na to niko i ne pomišlja.

Plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Zvezda je zaradila nešto manje od 4.000.000 evra od UEFA bonusa, dok bi za plasman u plej-of bila nagrađena sa još 5.000.000 miliona. Ako bi u tom plej-ofu Zvezda bila eliminisana, bila bi nagrađena sa još 3.600.000 evra, pa bi pa bi sebi obezbedili nešto više od 11.000.000 evra.

MN Press Zvezda pobedila Kairat

Ipak, svima je Liga šampiona cilj i onda bi prihodi od UEFA skočili na oko 20.000.000 evra...

RUMUN SUDI, MOLDAVCI NISU U FORMI

Glavni arbitar na ovom susretu je rumunski suduija Ovidiju Hategan, a njegovi pomoćnici će biti Radu Ginguleac i Sebastijan Georgi. Imajući u vidu bliske odnose Rumunije i Moldavije, ovo možda može da se smatra za blago iznenađenje UEFA.

Šerif je upisao samo četiri pobede ove sezone, a sve četiri su bile u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvo su izbacili Teutu iz Albanije, potom i Alaškert iz Jermenije, dok su u domaćim takmičenjima sporo počeli sezonu. Upisali su poraz u Superkupu Moldavije, a onda su izgubili i domaćem prvenstvu od Baltija.