Ponovo je Marko Marin (32) blizu Beograda. Doduše ne toliko kao kada je nosio dres Crvene zvezde.

Sada je na oko 400 kilometara od srpske prestonice, pošto je nedavno potpisao za mađarski Ferencvaroš.

Stigao je kao veliko pojačanje, ali ne zaboravlja vreme provedeno na "Marakani".

"Zvezda je moj klub, još od malih nogu. Tata je navijao za Zvezdu, pa sam to poneo sa sobom. Igrati tamo, pred punim tribinama, pa voditi tim kao kapiten u Ligi šampiona. Onda smo pobedili Liverpul koji je zatim postao šampion Evrope, bio je to vrhunac", priseća se Marin.

Po odlasku iz Srbije je igrao u Saudijskoj Arabiji (Al-Ahli i Al-Raed), a da nije stigao poziv iz Mađarske verovatno bi "okačio kopačke o klin".

"Da se nije pojavilo nešto prikladno, razmišljao bih o penziji. Osećam se dobro zaista i bilo bi prerano da prestanem da igram fudbal. Bilo je i drugih ponuda, ali se i dalje zabavljam, težim ka uspehu i trofejima. Pritisak koji sam imao kao mlad igrač sada ne postoji, stariji sam, imam porodicu i uživam u sportu koji volim."

Zadovoljan je zbog dolaska u Budimpeštu.

"Ferencvaroš se uklapa u moju karijeru u sportskom smislu. Situacija je slična kao u Beogradu, pošto su favoriti u svakom meču. Bilo je kontakata i ranije, ali se ove godine sve poklopilo. Nažalost, neću moći da igram u grupnoj fazi Lige Evrope, ali se nadam da ćemo proći dalje i da ću moći da zaigram u narednoj fazi", zaključio je Marin.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.