Barselona je donela odluku - Ronald Kuman je bivši! Trener katalonskog kluba neće nastaviti s poslom na "Nou Kampu", ali samo je ostalo još nekoliko pitanja pre nego što sve postane zvanično.

Mediji u Španiji već uveliko pišu da je Kuman "svoje završio" u Barseloni, ali ga klub i dalje drži na tom mestu dok se ne reše dva problema!

Kako navodi "Marka", ponižavajući poraz 3:0 od Benfike u Ligi šampiona, reaktivirao je proces sklanjanja holandskog stručnjaka sa klupe prvog tima. Predsednik Đoan Laporta zna da će Kuman morati da bude smenjen, ali situacija i dalje nije jednostavna.

Španski mediji jasno navode da je Kuman "osuđen" na svojoj poziciji, ali prvo pitanje koje glasi je - ko će ga naslediti? Za sada su u trci za mesto Kumanovog naslednika trojica stručnjaka - Ćavi, Andrea Pirlo i Roberto Martinez.

Ono što je poznato jeste da Barsa neće smeniti Holanđanina pre subote i derbija Primere koji ekipu očekuje protiv Atletiko Madrida. Ipak, ni sve to nije jedini problem koji predsednik Laporta ima pred sobom.

"Marka" piše da on mora da vodi računa i o politici unutar kluba i da bi u tom slučaju za Laportu najbolja opcija bila dolazak Ćavija Ernandeza, legende kluba i čoveka koji je već godinama viđen kao čovek koji bi pošao stopama "klupskog DNK".

Za Pirla se navodi da bi to bila Laportina velika "kocka", a ne treba smetnuti s uma ni finansijsku stranu cele priće. Smenjivanje Kumana koštalo bi Barselonu oko 12.000.000 evra, a ko god došao u klub, ne bi mogao da računa na ozbiljno poboljšanje tima zbog aktuelne situacije s velikim dugovanjima "blaugrane"...

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.