U 78. godini posle duge i teške bolesti i borbe sa kancerom preminuo je nekadašnji prvi čovek Olimpika iz Marseja, kontroverzni biznismen i poznata figura u svetu politike, biznisa i sporta Bernar Tapi.

On je od 2017. godine bolovao od raka, a nedavno su isplivale i jezive fotografije vremešnog Tapija koga su provalnici prebili kada su pokušavali da ga opljačkaju. 

On je u mladosti počeo tako što je prodavao televizore, a ogromno bogatstvo je stekao preprodajući razne kompanije. Ipak najviše je bio poznat po svom radu u sportu. Prvo je osnovao svoj biciklistički tim koji je osvojio "Tur de Frans", a onda preuzeo Olimpik Marsej 1986. godine i odveo ga do finala Kupa Evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom 1991. godine. 

Uložio je ogroman novac u klub, doveo mnoga pojačanja, ali nije uspeo da pobedi Crvenu zvezdu u svom prvom finalu. Kasnije su isplivale šokantne priče o tome kako je želeo da kupi pobedu u tom finalu, a kasnije su i njega i klub slične malverzacije koštale. 

MN Press Arhivske fotografije sa "Svetog Nikole".

Uspeo je sa Olimpikom da osvoji titulu šampiona Evrope 1993. godine pobedom nad Milanom, ali ke 1996. godine morao da ode u zatvor zbog brojnih mutnih radnji, a klub je izbačen iz lige. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.