Stižu nove promene oko ofsajda! Revolucija u svetskom fudbalu stupa na snagu 2022. godine i to baš za naredno Svetsko prvenstvo.

Signalizacija ofsajda će od naredne godine biti automatizovana, najavio je Arsen Venger!

Legendarni menadžer Arsenala, koji je sada šef za razvoj fudbala pri FIFA, govorio je ranije o potrebi da se Mundijal održava na svake dve godine čime je izazvao veliku buru, ali sada najavljuje promene i u pravilima.

Ne otkrivajući kako će to biti izvedeno sa tehničke strane, Francuz je otkrio naredne poteze FIFA.

"Postoje dobre šanse da će ofsajd biti automatizovan 2022. godine. Ja sam dužan da čuvam tajnu, ali to će biti sledeći veliki napredak u suđenju u fudbalu", rekao je Venger u utorak.

Danas se odluke povremeno donose uz pomoć pregledanja snimka u VAR sobi, uz gledanje glavnih sudija na ekranu pored terena, Venger sugeriše da bi tehnologija još više mogla da preuzme donošenje odluka.

FIFA je još prošle godine objavila da planira da razvije poluautomatizovanu tehnologiju za signalizaciju ofsajda, kako bi VAR-u dala dodazne informacije koje će pojednostaviti donošenje odluka.

Pre nekoliko dana su izašle najave promene ofsajd pravila koje bi uskoro mogle da zažive, a koje bi trebalo da dovede do postizanja većeg broja golova...

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.