Bliži se skoro godinu dana otkako je 12 najbogatijih klubova Evrope odlučilo da se odmetne od Lige šampiona i osnuje novo takmičenje Superligu bogatih, međutim dobro pamtimo da se to neslavno završilo - pošto je usled pretnji sankcijama ideja živela samo 48 sati!

Ipak, neki od toga nisu odustali... Juventus, Real Madrid i Barselona su najduže odolevali pritiscima UEFA, a izgleda da su sve vreme radili na novom tajnom projektu koji je razotkrio prvi čovek španskog prvenstva Havijer Tebas.

Prema njegovim rečima, čeka nas novi preokret u Superligi bogatih jer Anjeli, Perez i Laporta ne odustaju tako lako, čak iako im je Čeferin zapretio izbacivanjem iz Lige šampiona. Njih trojica veruju da će jednoga trenutka jednostavno propasti UEFA takmičenja i žele da budu spremni za to.

"Florentino Perez nikada ne gubi, uvek smisli nešto novo. Superliga bogatih je koncept koji je počeo pre nekoliko godina i više je Florentinov nego što je to projekat Real Madrida", poručio je Havijer Tebas.

"To i dalje nastavlja da postoji. Pokušavaju da vide šta će reći Evropska unija, tako da sada rade na novom projektu, a za koji takođe mislim da će biti propast. Hoće takmičenje bez timova iz Engleske, a sve je usmereno protiv UEFA, FIFA i Premijer lige", objasnio je Tebas.

Havijer Tebas Florentino Perez
Profimedia 

Podsetimo, prethodni projekat propao je upravo kada su timovi iz Engleske počeli da se povlače usled pritisaka navijača, prvo su ustuknuli Čelsi i Mančester siti, a potom se sve srušilo kao kula od karata.

Jedan od razloga zbog kojih su spremni da idu i protiv Premijer lige je poslednja odluka UEFA o promeni finansijskog fer-pleja koja će klubovima iz Engleske omogućiti jaču kupovnu moć. Ubuduće će moći da troše 70% svojih prihoda na transfere, a dobro je poznato da su TV prava na Ostrvu neuporedivo bolje plaćena.

Zato je plan da se fudbalske lige Španije, Italije, Nemačke i Francuske odmetnu od Engleske i Lige šampiona, pa da osnuju novo takmičenje u kome će moći da uzimaju novac.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.