Istorijski dan za fudbal i Ligu šampiona!

Na današnji dan navršava se 20 godina od kako je Zinedin Zidan postigao najlepši gol u istoriji ovog takmičenja. Legendarni Francuz pogodio je mrežu Bajera iz Leverkuzena u finalu Lige šampiona, a njegov šut prepoznatljiv je i dve decenije kasnije. Ovakav gol se ne viđa često...

Treba imati na umu da je njegov značaj bio neverovatan jer je nekadašnji vezista ovim pogotkom postavio konačnih 2:1 i doneo Realu titulu šampiona Evrope. O lepoti ne treba posebno govoriti.

Roberto Karlos je centrirao sa levog boka iako to nije bio idealno progiravanje za fudbalere u kaznenom prostoru. Lopta je imala neobičnu putanju, bila je "sveća" kako bi to fudbalski poslenici rekli u žargonu, ali je Zidan i pored toga uspeo da je kontroliše.

Jedan od najboljih fudbalera svog doba uhvatio je strašan volej i šokirao sve fudbalere nemačkog tima. Sa ivice kaznenog prostora uputio je neodbranjiv udarac koji je Madriđanima kasnije doneo i titulu prvaka Evrope!

Mnogi tu piruetu Zinedina Zidana smatraju i najlepšim golom u fudbalskoj istoriji, dok nema sumnje da je ovo najbolji potez koji je izveo na fudblaskom terenu.

Pogledajte majstoriju Francuza: