Antonio Konte hoće Filipa Kostića (29) u timu, a taj čovek uglavnom dobije sve što poželi...

Nekada prođe malo vremena, ali mu se želje ispune. Nije uspeo temperamentni Italijan da dovede Srbina dok je bio trener Intera, ali u Totenhemu će gotovo sigurno sarađivati. Srpski vingbek je prva i najveća želja tima iz Londona.

A problem nije čak ni cena koju nemački klub potražuje kao obeštećenje.

Kada je neko najbolji, onda platite koliko traže. Filip Kostić je fenomenalnim partijama zbog kojih je igrač sezone vodio Ajntraht iz Frankfurta do trofeja u Ligi Evrope i plasmana u Ligu šampiona naredne sezone, pa nije ni čudo što je Konte nije odustao. Totenhem je tim koji je najdalje odmakao u interesovanju za bivšeg igrača Radničkog iz Kragujevca.

Konte obožava igrače koji igraju na bočnim pozicijama i lako se uklapaju u sisteme gde treba da "drže" čitavu stranu. Baš takav bi trebalo da bude Kostić, čim klub iz Londona ubedi Nemce da je vreme da prodaju svog najboljeg igrača.

Iako na poziciji levog vingbeka ima Serhija Regilona i Rajana Sesenjona kojima je baš to idealna pozicija, Konte želi Srbina. Nije oduševljen izdanjima Španca, posebno zbog njegovih čestih povreda, pa smatra da bi Kostić bio mnogo bolje rešenje za napornu sezonu koja je pred njegovim timom.