Fudbaleri Crvene zvezde stigli su do još jedne titule u Superligi, a sportski direktor Mitar Mrkela dan kasnije je tokom gostovanja na Areni sumirao čitavu sezonu. Tađe, nekadašnji napadač crveno-belih govorio je i o onome što nas čeka u narednom periodu, evropskim obavezama Zvezde i prelaznom roku koji može da bude veoma značajan.

Mitar Mrkela je tom prilikom pričao i o Artjomu Dzjubi koji se već nedeljama pominje kao Zvezdina prva meta u prelaznom roku.

Ruski napadač već se oprostio od Zenita i karijeru će nastaviti negde drugde, a ovako tu situaciju vidi Mitar Mrkela.

"Mislim da je generalni direktor Terzić već izjavio sve o Artjomu Dzjubi. Mi bismo želeli njega, njemu ističe ugovor sa Zenitom i nije tajna da bismo mi želeli igrača koji bi bio pojačanje za Crvenu zvezdu. On tamo neće dobiti ugovor kakav je imao do sada, a njegova plata stvarno je ogromna. Dokazao se igrama u Zenitu, u svojoj reprezentaciji, a i naši navijači bi ga dočekali raširenih ruku. Koliko je realno, videćemo", rekao je za TV Arena sport sportski direktor Zvezde.

Pored napadača ruskog tima, postoji još potencijalnih pojačanja...

"Želeli bismo desno krilo. Kao sportski direktor ne mogu da pričam o imenima, jer se nakon toga zakomplikuje situacija sa realizacijom transfera", dodao je Mrkela.

Kada je reč o produženju ugovora, jedan od prioriteta je ostanak Milana Borjana.

"Borjan je sigurno simbol Zvezdinog preporoda u poslednjih pet godina, čovek koji je učestvovao u svim velikim rezultatima Zvezde. Došao je u tom prelaznom roku kada sam postao sportski direktor i veoma je značajan i za tim, svlačionicu, klub i da jednog dana kada se bude pričalo o velikim Zvezdinim uspesima neće se zaobići njegovo ime. Ima još godinu ugovora, ponudili smo mu novi ugovor, nadam se da će ostati u Zvezdi i posle fudbalske karijere."

Pogledajte detalje sa slavlja Zvezde:

MN Press Zvezda proslavlja 5. titulu u nizu u Superligi.

Sportski direktor Zvezde pričao je i o prethodnim prelaznim rokovima, kada su u klub stigli strani fudbaleri koje neki proglašavaju promašajima.

"Imamo Bena koji je najbolji stranac u istoriji srpskog fudbala. Sanogo je izvanredan, Kanga je izvanredan, Ohi je postigao 11 golova za polusezonu... Ima i onih koji nisu zadovoljili. Moje je da treneru obezbedim igrače, a na njemu je koga će od njih koristiti na terenu. Često čujem da je podbacio ovaj ili onaj i onda to ispadne veća vest od svega što je Zvezda uradila u poslednjih pet godina. Zvezda ima mnogo uspeha, u fudbalu i životu ne greši samo onaj ko sedi u kafiću i ispija kafe. Ako je pet odsto bilo loše, 95 odsto je bilo dobrih stvari, a to pokazuju i naši rezultati", rekao je sportski direktor.

Zvezdi će za narednu sezonu veoma bitan biti i ostanak Dejana Stankovića na klupi.

"Dejan Stanković je i kao ličnost i kao trener veoma važan za Zvezdu. Ni u jednoj situaciji nikad Zvezda nije razmišljala da Stanković više ne bude trener. Mi smo sa njim pre godinu produžili ugovor, ima ugovor još dve godine, naša je želja da ostane što duže. Znamo da za jednog takovg trenera i veliko fudbalsko ime uvek postoji interesovanje, ali on je i odličan trener i odličan čovek i verujem da ne razmišlja o tome, niti je ikad napomenuo tako nešto", napominje Mrkela.

Planovi Crvene zvezde i narednog leta biće usmereni ka Ligi šampiona...

"Svake sezone smo želeli da budemo jači i jači i svake sezone smo uspeli da napravimo po korak više u odnosu na prošlu. Osvajali smo titule, ali smo u Evropi uvek bili sve bolji i bolji. Došli smo do 34. mesta u Evropi, koje nam omogućava da igramo od trećeg kola, dogodine će šampion Srbije imati mogućnost da igra i direktno. Naravno, naše su ambicije najveće. Želimo da igramo Ligu šampiona sledeće sezone. Put jeste lakši nego ranijih sezona, tri godine smo počinjali od prvog kola, prošle od drugog, sada od trećeg i bićemo povlašćeni. Izbeći ćemo Olimpijakos, Dinamo Zagreb, uvek može da bude neka mina poput Trabzona, Ferencvaroš možemo u trećem kolu, Šerif opet... To je opet lakše nego prethodnih godina. Morate imati i kvalitet i malo sreće", zaključio je Mrkela.