Split i Dalmacija slave - Hajduk je prvi put još od 2013. godine uspeo da osvoji Kup Hrvatske pošto je u finalu nadigrao Rijeku 3:1 (2:1)

Devet godina je trajao "post" Splićana u kup takmičenju kada su pobedili Lokomotivu, a od tada "bili" su igrali u dva finala, uključujući i večerašnje. Sada je bilo srećno za splitski klub i zbog toga će u Konferencijskoj ligi startovati od trećeg kola, dok će Rijeka morati da se zadovolji drugim.

Do trofeja Hajduk je morao da ide "težim putem" - bio je potreban rezultatski preokret da bi igrači Splićana proslavili osvajanje Kupa sa navijačima

Meč je sjajno počeo za Riječane jer je već u 13. minutu Josip Drmić matirao Lovra Kalinića nakon što ga je u prvi plan izbaciio Horhe Obregon. Da bi pobedu "bilima" doneli Fero u 24, Menjak u 36. i potom 56. minutu.

U 89. minutu je nekoliko baklji, sa tribine gdje su bili smešteni navijači Rijeke, poletelo prema VIP loži. Utakmica je morala da bude prekinuta, ali se sve brzo primirilo, pa je meč priveden kraju kako je i planirano uz veliku proslavu Splićana.

Ovim trofejom, Hajduk je odmakao Rijeci na vHaečnoj listi osvajača. Sada ima sedam, Riječani su ostali na šest, dok je neprikosnoven Dinamo sa čak 16 pehara.

Osim njih, do kraja su u hrvatskom kup-takmičenju dolazili Osijek i Inter iz Zaprešića - po jednom.