Dinamo Zagreb je tražio trenera za novu sezonu i prelomio - ekipu će i dalje voditi Ante Čačić (68), iskusni stručnjak koji je i u takmičarske 2021/22 seo na klupu i osvojio titulu.

Mediji u Hrvatskoj objavili su tu vest u subotu uz potvrdu da su "modri" definitivno prelomili i da će ih i dalje voditi bivši selektor Hrvatske, koji je u poslednjih pet mečeva sezone dao doprinos osvajanju još jedne titule.

Kandidati su navodno bili i trener Rijeke Goran Tomić, poznati Slovenac i bivši igrač Partizana Darko Milanič, trener iz BiH Sergej Jakirović, ali na kraju se promena ipak nije dogodila. Ostaje još samo da se vidi da li će Čačić potpisati ugovor na godinu dana ili na "godinu plus godinu", ali je sada sasvim jasno da će i dalje voditi najtrofejniji hrvatski klub.

Čačić je došao krajem aprila, nasledivši smenjenog Željka Kopića, koji je napustio klupu posle poraza u derbiju protiv Hajduka. Njegov mandat trajao je od početka decembra, kada je došao umesto Damira Krznara, naslednika Zorana Mamića, koji je vodio tim do presude Vrhovnog suda Hrvatske o predmetu raspodele novca iz transfera Luke Modrića iz Dinama u Totenhem 2008. Mamić je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog učešća u izvlačenju novca iz Dinama.