Crvena zvezda hoće u grupnu fazu Lige šampiona. Da bi u tome uspela moraće u utorak uveče (21 čas) da pobedi Makabi iz Haife na "Marakani". Ulaznice su već rasprodate i očekuje se paklena atmosfera.

Uoči tog susreta šef struke gostujućeg tima Barak Bahar na konferenciji za medije pričao je o predstojećem okršaju. Tvrdi da ni on ni njegov tim nemaju strah od ambijenta koji ih očekuje na stadionu "Rajko Mitić".

"Nismo opterećeni stadionom i atmosferom. Imamo iskusne igrače. Naravno, moramo da se nosimo sa svim tim i siguran sam da ćemo u tome uspeti. Igrali smo protiv Olimpijakosa u Pireju, biće ovde duplo više navijača i biće sigurno 'vrelo'. Pritisak svakkao postoji i kod nas i kod njih i kako vreme bude prolazilo tako će presija biti sve veća na Zvezdi. Zbog toga je veoma važno kako ćemo započeti meč", rekao je Bahar.

Napadač Fanzadi Pjero u prvom meču dao je dva gola srpskom timu i pravio je ogromne probleme odbrani Zvezde. Bilo je spekulacija da bi mogao da propusti revanš zbog povrede. Međutim, to se neće dogoditi.

"Trenira sa timom i ne vidim razlog zašto ne bi igrao. Mi smo došli da igramo našu igru, da kontrolišemo ritam i da pokažemo šta znamo. U isto vreme moramo da pazimo i na reakciju u određenim situacijama na terenu, kod kuće smo rizikovali i to nam je donelo preokret. Znamo da su na ovom terenu gubili mnogi velikani, ali daćemo sve od sebe i verujem u moj tim."

Na kraju je otkrio i da je pripremio ekipu na svaki scenario, pa i na i izvođenje penala. Podsetimo, više nema pravila o golu u gostima, tako da su u opticaju i produžeci i jedanaesterci.

"Ukolko dođe do penala, gledaće se mnogi faktori. Jedan od njih svakako je i ko je na terenu, odnosno ko je ostao u igri i nije zamenjen. Morate da budete spremni na sve. Radili smo i na penalima", zaključio je Bahar.