Mlade srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić stigle su u Beograd, nakon što su na Evropskom prvenstvu u Minhenu neočekivano osvojile odličja.

Devojke koje imaju tek 18, odnosno 17 godina, oduševile su Srbiju donevši srebrnu i bronzanu medalju!

Vilagoš je nedavno na juniorskom Svetskom prvenstvu osvojila drugu uzastopnu zlatnu medalju u bacanju koplja, a to je sada "ispratila" i sa srebrom u seniorskoj konkurenciji.

"Zaista nisam očekivala da ću posle svetskog juniorskog zlata osvojiti evropsko srebro u seniorskoj konkurenciji. Nije baš dobro počelo, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle mi je bilo lakše. Sve ovo biće mi velika motivacija za nastavak rada i ciljeve koje imam", rekla je Vilagoš na aerodromu "Nikola Tesla".

Samo dan nakon što je Vilagoš osvojila srebro, Angelina Topić je sa tek napunjenih 17 godina stigla do bronze u skoku u vis kao najmlađa osvajačica odličja u istoriji evropskih prvenstava. Ona je to uspela 32 godine nakon što je njen otac Dragutin postao prvak Evrope.

"Nisam očekivala, nisam bila spremna za ovo. Ni za rezultat, ni za plasman. Zaista mi je drago što sam ispisala istoriju, ovo ću pamtiti dok sam živa", rekla je Topićeva i potom uspela i da se našali na račun Olimpijskih igara koje su na programu za dve godine.

"Prošle godine mi je magična visina bila 190cm, sada sam to prebrodila. A u Parizu nije bitna visina, samo da se osvoji medalja", poručila je Angelina Topić. Evo kako je izgledao povratak naših sjajnih atletičarki:

MN Press MN Press