Kilijan Mbape "odjavio" je Real Madrid u poslednjem trenutku i odlučio da potpiše novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, a za to zadovoljstvo morali su da izvrnu džep naopačke. Učinili su Mbapea najskupljim igračem svih vremena i to za kratkoročni ugovor na dve ili tri sezone (i dalje oko toga postoje dileme), dok skoro svake nedelje dolaze nove informacije o pravoj plati koju u Parizu dobija brzonogi napadač.

Sada je ugledni "Le Parizijen", koji poslovično ima dobre informacije o dešavanjima u Pari Sen Žermenu, objavio šokantnu informaciju da bi Mbape do kraja ugovora mogao da zaradi nestvarnih 630 miliona evra. Da, dobro ste pročitali...

Kako je to moguće, pitaju se mnogi zbog finansijskog fer-plej, ali izgleda da je Parižanima dozvoljeno da ga krše. Tako je Mbape dobio godišnju platu od 72 miliona evra, po samom potpisu ugovora zaradio je 180 miliona evra kao "bonus" za ostanak, a tu je i bonus za lojalnost. Ako ne napusti klub 2023. godine, zaradiće još 70 miliona, potom 80, a ako ostane i posle 2025. godine - dobija još 90 miliona.

Sulud novac kakav nikada nije viđen u svetu fudbala, a najinteresantnije od svega je što je Mbape spreman da to sve odbaci pošto (opet) nije zadovoljan u Parizu i navodno bi već u januaru mogao da napusti klub.

Mbape oseća da ono što je dogovoreno van novca - što su pre svega sportski planovi kluba - nije do kraja ispoštovano. Tako nisu doveli fudbalere koje je tražio, a umesto njih su stigli igrači kojima za sada nije zadovoljan. Štaviše, Nejmar koga ne podnosi jer mu "krade slavu" takođe je ostao u Parizu i zbog toga mu čak i njegovi navijači zvižde.