Lionel Mesi je fudbalsko božastvo! Očajno je izgledala Argentina sat vremena u duelu sa Meksikom,a onda se pojavio on i sve rešio! Sjajnim udarcem sa velike udaljenosti savladao je Giljerma Očou u 64. minutu i tako je doneo pobedu svom timu, koju je u finišu samo potvrdio mladi Enco Fernandez.

Ovim pogotkom Mesi se izjednačio na listi strelaca Argentine na Svetskim prvenstvima sa Dijegom Armandom Maradonom pošto mu je ovo bio osmi gol na Mundijalima, a ovo je četvrti Mundijal na kojem je Mesi davao golove.

Protiv Saudijske Arabije pogodio je sa bele tačke, a ovoga puta je pogodak bio mnogo efektivniji! Pogledajte gol koji je "načeo" Meksiko:

Mesi Gol  Arenasport/screenshot

 Ipak još uvek je Mesi daleko od argentinskog rekorda koji drži Gabrijel Omar Batistuta. On je igrao na Mundijalima 1994. 1998. i 2002. godine i na svakom je tresao mreže. Ukupno je dao 10 golova na prvenstvima sveta i to četiri u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine, pet u Francuskoj 1998. godine i samo jedan u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine. 

Što se Argentine tiče "gaučosi" meč poslednjeg kola Mundijala igraju sa Poljskom koja je trenutno prvoplasirana u grupi i ako pobede osvojiće prvo mesto. Ipak remi ili poraz bi mogli da znače ispadanje sa Svetskog prvenstva.

Anadolija/Serhat Çağdaş Argentina Meksiko