Reprezentativac Hrvatske Bruno Petković osudio je uvrede hrvatskih navijača kojima je bio izložen Milan Borjan, Srbin iz Knina koji brani za Kanadu. Posle meča je izjavio: "Iskreno, to nije lepo. Puno sam puta bio u takvoj poziciji u karijeri, da su me vređali protivnički navijači. To je negativna strana fudbala, ali nekada moraš stisnuti zube i ići dalje", preneli su hrvatski mediji njegove reči.

Hrvatski navijači nisu Borjanu oprostili izjavu od pre nekoliko godina, da "nije rođen u Hrvatskoj, već u Republici Srpskoj Krajini, Dalmaciji, Srbiji". Iako potom nije govorio ništa slično, već slao pomirljive poruke, te reči su mu zapamtili i na nacionalnoj televiziji Hrvatske, gde su ga takođe "prozivali" u toku utakmice, porukama da "nije neki golman, da ne zna geografiju, da mu se zavrti kad vidi kockasto"...

Povrh toga, navijači su mu slali uvredljive poruke na Whatsappu, skandirali su njegovoj supruzi, iznosili transparente na njen račun, a pisali i poruke na stadionu da "Ništa ne trči kao Borjan", aludirajući na to da je sa porodicom 1995. kao osmogodišnjak pobegao pred hrvatskom vojskom., kao i većina stanovništva iz Knina.

Pozitivno u tom užasnom ambijentu je ponašanje hrvatskih fudbalera, koji ni na koji način nisu učestvovali u podizanju tenzije i zadržali su zdrav razum, za razliku od drugih. "Imali su fenomenalan pristup, sve pohvale. Gospodski, kapa dole. Pričao sam sa Ivanom Perišićem posle meča", rekao je Borjan o fudbalerima.