Australija je napravila ogroman uspeh! "Sokerosi" su pobedama nad Tunisom i Danskom uspeli da prođu u grupnu fazu Mundijala u Kataru, a sada je otkriveno da je Miloš Degenek bio pokretačka sila iza tog uspeha.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde prva dva meča je počeo sa klupe, na trećem je startovao kao desni bek, a reprezentacija Australije je objavila njegov govor pre meča sa Tunisom u kome je digao tim koji je pao posle poraza od Francuske. Kao neko ko dobro zna da fudbal nije najvažniji na svetu, znao je kako da motiviše svoje saigrače!

"Svako od nas zna zašto smo ovde. Svako! Oni koji startuju i oni koji su na klupi su tu sa razlogom, da odrade posao! Prvo ćemo da uradimo šta je potrebno danas, a onda i za četiri dana. Proći ćemo grupu i nastavićemo da idemo dalje! Nemojte da vam ostane bilo šta u rezervoaru nakon ove utakmice. Izađite na teren ako budemo morali da vas iznesemo sa terena, iznećemo vas, ali ostavite sve na terenu! Zbog vas, zbog vaših prijatelja, zbog vaše porodice, zbog vaših saigrača, Postarajte se da niko ne izađe na teren sa više energije od vas i to je to. Hajde!", vikao je Degenek, a svlačionica je odjekivala!

Kada je završio govor začuo se gromoglasan aplauz, a na terenu se jasno videlo da su Degenekove reči ozbiljno shvaćene! Iako su Metju Leki, Aron Moj i Metju Rajan realno najveće zvezde ovog tima, a golman "Sokerosa" je ujedno i kapiten, očigledno je ko je zapravo lider ovog tima u svlačionici.

Sada Australiju čeka skoro pa nemoguć zadatak, a to je da kao drugi iz svoje grupe u osmini finala probaju da iznenade Argentinu. Taj meč je na programu u subotu od 20 časova.