Ašraf Hakimi je nesumnjivo jedna od istaknutih zvezda Svetskog prvenstva, a njegov Maroko postao je najveće iznenađenje. Sjajni desni bek odlično igra u ekipi Valida Regraguija na prvenstvu, a sa tribina na svakoj utakmici bodri ga njegova supruga, Hiba Abuk, koja je nekima možda nepoznata.

Par se upoznao 2018. godine dok je Hakimi bio u Borusiji Dortmund. Abuk (36) je glumica tunišanskog i libijskog porekla koja je, kao i Hakimi, rođena u Madridu. Ova lepotica i pre nego što se upoznala sa Hakimijem izgradila uspešnu karijeru na filmu, glumila je u raznim TV serijama u Španiji, a kamere su je snimile na tribinama tokom Svetskog prvenstva kada je delovalo da je pomalo i ljubomorna.

Instagram/screenshot/hiba_abouk_ Hiba Abuk

Zanimljiv snimak ovog para pojavio se nakon pobede Maroka u četvrtfinalu nad Portugalom. Marokanci su pobede do sada slavili uglavnom sa svojim porodicama, a u prvom planu bile su majke. Veliko poštovanje odavali su poljupcima u čelo, kao i ceo tim i Hakimi bi nakon svake utakmice prišao majci i zahvalio se ovim gestom. Sada se pojavio snimak na kojem se može videti kako mu njegova žena Hiba Abouk drži lekciju, ona je ljutito Hakimiju objašnjavala da bi trebao prvo doći do nje, a ne svaki put otići do majke. Dama mu je to sve fino objasnila, dok je pored bio i saigrač Hakim Ziješ koji se slatko smejao saigračevim mukama.

U slučaju pobede nad Francuskom u sredu veče Hakimi će imati priliku da se iskupi i priđe prvo suprugi pa tek onda majci i ostalim članovima porodice. Maroko na stadionu Al Bajt u Kataru igra utakmicu protiv "galskih petlova" 14. novembra od 20 časova, a Hakimi će ukrstiti koplja sa klupskim kolegom i jako dobrim prijateljem Kilijanom Mbapeom, ali sigurno da će u polufinalnom meču na terenu biti druga priča i sve dok bude trajala utakmica jasno je da će to prijateljstvo biti po strani.