Hrvatska fudbalska reprezentacija još jednom je napravila fenomenalan uspeh i osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu u fudbalu, apsolutno zasluženo. Uspeli su u tom ključnom meču da savladajuMaroko sa 2:1, pa je bilo jasno da će im biti priređen doček u glavnom gradu te države - Zagrebu. Nakon dočeka u tom gradu, više se priča o Dejanu Lovrenu i Marcelu Brozoviću, nego o bilo čemu drugom.

Preko 100.000 navijača dočekalo je "vatrene" na ulicama glavnog grada, nakon čega se proslava proširila u razne klubove, kafane i kafiće širom Hrvatske. Dejan Lovren i Marcelo Brozović svoj uspeh proslavili su u Velikoj Gorici, u kafiću koji je u vlasništvu samog Brozovića. Situacija je u jednom momentu eskalirala i na snimcima koji su direktno emitovani na Fejsbuk stranici tog kafića, mogli su se videti ova dva fudbalera kako uživaju uz stihove Marka Perkovića Tompsona, a to nije bio prvi put da se pesme ovog muzičara mogu čuti u slavljima hrvatskih fudbalera. Stihovi tog "muzičara" više puta su korišćeni u borbenim pesmama tokom ratova na prostoru Jugoslavije.

U jednom momentu na snimku se vide Lovren i Brozović kako salutiraju starim fašističkim pozdravom uz poklič "Za dom spremni". Još jednom se potvrdila činjenica da određeni hrvatski fudbaleri "skriveno" podržavaju određene ideje i pored činjenice da je Lovren u više navrata isticao prijateljstvo sa najboljim srpskim sportistom Novakom Đokovićem, kome se neskriveno divi. Pored toga Lovren je rođen u Zenici koja je uvek bila multietnički grad, sa pripadnicima svih vera i nacija na jednom mestu. Hrvati su na terenu pokazali da su jedna od najboljih selekcija na svetu, ali zato van terena imaju još mnogo da rade ne bi li dostigli taj nivo.