Crvena zvezda je ove zime angažovala Lazara Nikolića iz Javora i slobodnog agenta Uroša Spajića, ali tu nije kraj - tek početak prelaznog roka na "Marakani". Kao novo pojačanje spominje se talentovani Marko Stamenić iz Kopenhgena, inače seniorski reprezentativac Novog Zelanda, prenosi današnji "Sportski žurnal". U pitanju je fudbaler koji ima i srpsko državljanstvo i koji ne bi bio stranac u Superligi, ali do koga nije tako lako doći iako ulazi u poslednjih šest meseci ugovora.

Stamenić igra na mestu centralnog veznog i rođen je 2002. godine u Velingtonu na Novom Zelandu. Otac mu je Srbin, majka je rodom iz Samoe, a odlučio je da nastupa za Novozelanđanje prošle godine i sada je već standardan reprezentativac. U redove Kopenhagena stigao je još kao tinejdžer i prvo je igrao za mladi tim, pa je išao na pozajmicu u Kege, da bi polako počeo da dobija sve veću šansu u prvom timu, međutim smatra da bi mogao da igra i više i zbog toga je odugovlačio oko novog ugovora koji je ušao u poslednju fazu.

Interesantno je da je Stamenić odigrao tri meča u grupnoj fazi Lige šampiona prethodne jeseni i značajno je doprineo u remiju protiv Mančester sitija, a u tim mečevima primetili su ga i u Crvenoj zvezdi i zapisali u tefter.

S obzirom na prirodu njegovog ugovora, Zvezda ne bi morala da plati veliko obeštećenje, a videćemo da li je potreban dodatak u veznom redu. Izvesno je da odlazi Seku Sanogo sa kojim neće biti produžen ugovor, dok je ponovo aktuelan i Edmund Ado, koga na "Marakani" pokušavaju da dovedu već godinu dana, ali Šerif stalno pravi probleme i "koči".

Ukoliko bi došao, Stamenić ne bi bio prvi Novozelanđanin u istoriji Zvezde jer je već igrao Adam Mičel u sezoni 2016/17.