Jedan od najboljih fudbalera sveta Mohamed Salah podelio je na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi kako porodično proslavlja Božić sa porodicom, dok je iza njih okićena novogodišnja jelka, a malo kome je palo na pamet da će to izazvati oštre reakciije javnosti. Pre svega egipatske... 

Zbog toga što proslavlja najradosniji hrišćanski praznik Božić, mnogi Egipćani su besni jer smatraju da time zanemaruje svoje korene i svoju veru, pa je i ove godine Salah izazvao "lavinu komentara" najobičnijom porodičnom fotografijom. Pozirao je kraj jelke u božićnoj garderobi, pošto mu se ova tradicija u Engleskoj očigledno dopada, ali čak i takve stvari mogu da naprave "požar" u njegovoj domovini.

Manjinu predstavljaju oni koji su mu se zahvalili na čestitkama, među kojima je bio i kontroverzni fudbaler Dejan Lovren, dok su u većem broju oni koji ga kritikuju jer smatraju da ovo nije prikladno za muslimane.

"Čoveče, znaš da je ovo protiv tvoje religije", "To što slaviš Božić znači da veruješ u Isusa Hrista", "Da nisi bogat i slavan ne bi slavio Božić", samo su neki od komentara koji su se ređali ispod Salahove božićne čestitke, što je ista situacija koja se dogodila i prošle godine.

Podsetimo, Salah nije igrao na Svetskom prvenstvu i zato se odmah stavlja na raspolaganje Jirgenu Klopu za "Boksing dej", dok je već postigao i gol protiv Mančester sitija u prvoj utakmici nakon Mundijala u Liga kupu, ali je njegov tim ispao.