Sportski direktor "A" fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović priložiće u utorak izveštaj Izvršnom odboru FSS u kome je analizirano urađeno u prethodnih godinu dana. Prema oceni Stojanovića, ispunjeni su svi ciljevi (odlazak na Mundijal i Liga nacija) koji su postavljeni pred selektora Dragana Stojkovića i njega, dok ostaje žal što nije ispunjen "bonus" - u vidu prolaska grupe na Svetskom prvenstvu.

Dika poručuje da su sporne situacije i povrede uticale da Srbija ne prođe grupu, dok dodaje da je treći cilj tek na vidiku, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, na kome "orlovi" nisu igrali preko dve decenije. Da bi do toga došlo, Stojanović veruje da je reprezentaciji potrebna i sveža krv.

"Radimo na tome i učinićemo sve da afirmišemo neke nove igrače. Ali, gro tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo činiće svi igrači koji su igrali na Mundijalu u Kataru. Selektor Dragan Stojković je rekao da će uputiti poziv Lazaru Samardžiću. Naravno, pre toga obavićemo još jedan razgovor sa njim. Biće tu i novih lica među golmanima, računamo na Vladana Kovačevića, veću šansu dobiće Strahinja Eraković, Stefan Mitrović... Još neki igrači. Želimo da ostvarimo naš drugi primarni cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj!", rekao je Stojanović za "Kurir".

Mnogo se pričalo i o tome šta fali reprezentaciji Srbije da bi bila stabilnija nego na Svetskom prvenstvu, tako da je u javnosti čak iskočilo i ime Luke Milivojevića, koji se oprostio od dresa sa državnim grbom nezadovoljan mnogim stvarima.

"Dragan Stojković je jasno rekao da se ne odriče bilo kojeg srpskog igrača. Opet, moram da se ogradim, on je taj koji odlučuje, iako smo saradnici i često razgovaramo zajedno. Selektor je sad je u Parizu, ko zna, možda i o njemu razmišlja", zagonetan je bio Dika.