Vratila se Premijer liga nakon pauze zbog Svetskog prvenstva, a Aleksandar Mitrović se čeka u sastavu Fulama u prvom meču nastavka sa Kristal Palasom. Pred nastavak takmičenja izašla je lista na kojoj je korpulentni napadač iz Smedereva ubedljivo prvi! 

Po broju dobijenih vazdušnih duela niko nije ravan špicu nacionalnog tima Srbije. Aleksandar Mitrović je u prvom delu sezone dobio 62 vazdušna duela, čak 12 više od drugog, a 17 više od trećeg na listi, 19 više od sledećeg napadača!

Posle Mitrovića slede bivši fudbaleri Barnlija Ben Mi i Džejms Tarkovski. Sjajni štoperi koji su godinama držali tim koji je vodio Šon Dajš u Premijer ligi imaju 50 (Mi) i 45 (Tarkovski) dobijenih duela u vazduhu. Naredni napadač na listi je Ajvan Toni iz Brentforda sa 43 dobijena duela, a zanimljivo je da su upravo Toni i Mitrović sedeli na kraju klupe kod Rafaela Beniteza u Njukaslu. 

Gorostasni dvometraš iz Velsa Kifer Mur kao i jedan od najboljih štopera sveta Virdžil Van Dajk imajuu po 38 dobijenih sudara u vazduhu, Robin Koh iz Lidsa je na 36, Rodri iz Mančester sitija ima 35, a Fabijan Šer i Maks Kilman su na po 34. To znači da Aleksandar Mitrović ima skoro duplo više dobijenih duela od igrača koji zatvaraju top deset u ligi.