Čitave prošle sezone navijači Hajduka bili su nezadovoljni što talentovani Stipe Biuk (20) ne dobija dovoljno prilike da igra, nešto veći prostor dobio je tokom jeseni i nije je tako bajno iskoristio (dva gola i dve asistencije), ali je to bilo dovoljno da napravi veoma ozbiljan transfer. Splićani su potvrdili da se Biuk seli u Sjedinjene Američke Države, pošto je stigla ponuda koju jednostavno nisu mogli da odbiju!

U pitanju je FK Los Anđeles, gradski rival Galaksija za koji igra Dejan Joveljić, koji će prema nezvaničnim informacijama Hajduku za ovog igrača platiti i do osam miliona evra. Preciznije, Hajduk će zaraditi fiksno 6,5 miliona, dok je ostatak uslovljen bonusima. Takođe, Splićani imaju i 20 odsto od narednog transfera.

Biuk važi za jednog od najtalentovanijih igrača na ovim prostorima, međutim na velikoj sceni, u seniorskom fudbalu, ipak još nije pravio toliku razliku da bi bio nezamenljiv u redovima "bilih". Potencijal se ipak i dalje dobro plaća, čak za to više ne štede ni Amerikanci, koji sve više ulažu u mlade fudbalere iz inostranstva, iako im je taj koncept do pre nekoliko godina bio potpuno nepoznat.

Krilni fudbaler je u Splitu, u kome je ponikao, do sada postigao šest golova i asistirao za još osam, ali njega jednostavno ne prodaje statistika, nego kvaliteti koje će "štiklirati" svaki bolji skaut u svom izveštaju.

Budući saigrač Gareta Bejla u Los Anđelesu je inače drugi najveći "izlazni transfer" u istoriji Hajduka, pošto su najviše zaradili od Nikole Vlašića kada je prelazio u Everton za 11 miliona evra. Takođe, ovo je i drugi najveći transfer u istoriji mladog američkog kluba koji planira što više da ulaže u budućnosti.