Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (35) našao je novi klub - možda i poslednji u karijeri! Nekadašnji napadač Ajaksa, Liverpula i Barselone odlučio je da karijeru nastavu u Gremiju, timu koji je pre samo jednog dana poslao ofanzivca u Javor iz Ivanjice!

Naravno, Suarez nije zamena za Emersona koji je do sada igrao za rezervni tim brazilskog velikana, od Urugvajca se očekuje mnogo više. On pored zvučnog imena treba da donese u klubu i fantastične partije, odnosno mnogo golova u predstojećem periodu. Brazilski tim ga je silno želeo kao lidera svog napada, što govori i broj ponuda koje je Suarez odbio zbog njihovog interesovanja.

Navodno, urugvajski napadač mogao je da bira klubove iz SAD i Saudijske Arabije, ali je ipak odlučio da igra "ozbiljan" fudbal u Brazilu. On je potpisao ugovor na dve godine, a nakon što je sa Nasionalom prethodne godine osvojio titulu ovo bi mogla da mu bude poslednja avantura u karijeri.

Tokom dosadašnje karijere Suarez je igrao za Nasional, Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselonu, Atletiko Madrid, ponovo Nasional i sada Gremio, što će mu biti prvo iskustvo u Brazilu. Sa gotovo svim klubovima je osvojio trofeje, a pored toga je mnogo uspeha imao i sa reprezentacijom Urugvaja za koju je odigrao 137 mečeva!