Juventus je uhvaćen u prevari i zbog toga je Fudbalski savez Italije odlučio da ih drakonski kazni (oduzimanjem 15 bodova), tako da je sve ono dobro što je prethodnih nedelja uradila ekipa Maksa Alegrija - sada palo u vodu. Tako su sa treće pozicije pali na deobu 11. mesta, zajedno sa Bolonjom i Empolijem, a iako je fudbalerima "stare dame" zabranjeno da govore na ovu temu dok se strasti ne stišaju, u svlačionici je upaljen crveni alarm.

Italijanski mediji prenose da su Leonardo Bonuči i Danilo zatražili hitan sastanak sa klubom već u subotu ujutru, kako bi iz prve ruke saznali šta se dešava sa Juventusom i kakva je budućnost pred njima.

Juventus je skoro deceniju "napumpavao" transfere i koristeći se trikovima stekao je prednost u odnosu na ostale klubove u Italiji, zbog čega je između ostalog ostao i bez rukovodstva koje je to omogućilo. Otišli su Anjeli i Nedved, stigla je nova uprava koja bi trebalo da stabilizuje klub, međutim zbog problema koji su zatresli Torino najjače još od Kalčopolija 2006. godine, pitanje je koliko će fudbalera ostati.

Najviše se priča o odlasku Dušana Vlahovića, najskupljeg igrača Juventusa, koji je zimus došao za 80 miliona evra kako bi igrao Ligu šampiona, a ne borio se za Konferencijsku ligu, pa pošto se spominje interesovanje iz Engleske - neće biti iznenađenje ako srpski napadač bude tražio transfer.

Nije i jedini nezadovoljan stanjem stvari u Juventusu, a nakon kriznog sastanka između igrača, trenera i novog rukovodstva, znaćemo više i kakav je plan. Juventus će ovakav udar morati da pokrije prodajom fudbalera, drugačije ne mogu...