Posle kazne od strane lige i oduzimanja bodova zbog finansijskih malverzacija prilikom transfera igrača u periodu od 2019. do 2023. Juventus sprema veliku čistku u ekipi, a treneru Masimilijanu Alegriju se trese klupa u torinskom velikanu, jer ekipa ne može od početka sezone da nađe pravu formu i održi je. Taman kada se činilo da su ušli u dobar ritam, ekipu je zadesila kazna i veliki pad na tabeli Serije A , a takođe i eliminacija iz Lige šampiona i to još u grupnoj fazi, dok pohod na Ligu evrope takođe nije krenuo najslavnije remijem protiv Nanta.

Alegri je u klubu i dalje samo zbog visine ugovora prema kojem bi Juventus u slučaju otkaza bio obavezan da plati 40 miliona evra. što bi bio veliki gubitak za klub, ali ulaskom u novu godinu bi ta cifra iznosila 25 miliona evra. Trofejni stručnjak je u novom mandatu godišnje zarađivao 13 miliona, pa je jasno zašto se njemu ne ide, a kao moguća zamena pominje se takođe bivši trener Juventusa Antonio Konte, koji nije ostao u najboljim odnosima sa doskorašnjim predsednikom Andreom Anjelijem.

Što se igračkog kadra tiče, "Bjankoneri" su spremni da uđu u proces rekonstrukcije ekipe, a na izlaznim vratima kluba se nalaze Huan Kvadrado i Aleks Sandro, iskusnim igračima neće biti ponuđni novi ugovori a postojeći im ističu na kraju sezone. Adrijen Rabijo opipava puls uprave i traži povećanje sa 7 na 10 miliona i male su šanse da dobije takav ugovor, on ima želju da ode u Premijer ligu, jer bi tamo taj iznos mogli da mu ponude.

Leandro Paredes takođe nema budućnost u crno belom dresu, njegova pozajmica neće biti otkupljena od PSŽ-a, usled nedovoljnog broja utakmica koje je odigrao zbog čestih povreda, a uprava u ekipi ima dva mlada talenta Miretija i Fađolija kojima planira da pruži šansu. Anhel Di Marija ima ponude, ali su sve šanse da se vrati u rodni Rosario i da tu završi karijeru, veteran je krajem prošle godine osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom i sada želi da se vrati tamo gde je počeo karijeru.

U grupu igrača koji mogu da ostanu spada Arkadijuš Milik koji je pozajmljen od Marseja, dok je Danijele Rugani u poslednjoj godini ugovora koji neće biti produžen. Paraf na nastavak saradnje je stavio Brazilac Danilo koji će se zadržati još dve ipo sezone u timu, Situacija sa Mojzeom Kenom je dosta složena jer je sa Evertonom dogovoren obavezan otkup od 28 miliona evra, stručni štab ga nema u planovima i on će vrlo verovatno odmah biti stavljen na transfer listu.

U ekipi su sigurni golman Vojčeh Ščensni, štoperi Bremer, Bonući i Gati, Danilo, povređeni Pol Pogba, Lokateli, mladi igrači Mireti, Sule i Fađoli, srpski reprezentativac Filip Kostić i prva zvezda tima Dušan Vlahovć, u upravi smatraju da su oni kostur tima i osnov za dalja pojačanja.

Porodica Anjeli bi ove godine slavila 100 godina na čelu kluba sa severa Italije, ali su se problemi sa zakonom isprečili tom jubileju, pa je celo rukovodstvo praktično moralo da ode.