Vojvodina ove sezone nije blistala i zato je stigla promena u stručnom štabu, Radoslav Batak je zamenio Milana Rastavca i pred meč 24. kola Superlige predstavio je svoj stručni štab. Bataku će pomoćnici biti Milan Stepanov i Dušan Bajić, a kondicioni trener će biti Aleksandar Jovančević, dok je Nikola Kovačević ostao u stručnom štabu od ranije. Sportski direktor Marko Jovanović najpre se zahvalio prethodnom stručnom štabu na dosadašnjoj saradnji.

"Pre svega želim da se zahvalim bivšem stručnom štabu sa ne čelu sa Milanom Rastavcem koga cenimo, ali nakon ova dva remija, klub je doneo odluku da donese promenu i šok terapiju. Kao stručni štab doneli su mnogo dobrih stvari, ali to je fudbal. Želimo im mnogo sreće u nastavku karijere", rekao je Marko Jovanović, koji je potom predstavio novi stručni štab:

"Novi šef stručnog štaba biće Radoslav Batak, koji je i moj bivši saigrač, sarađivali smo i u Nišu kao sportski direktor i glavni trener. Uz njega u stručnom štabu je i naš bivši saigrač Milan Stepanov, što mi je izuzetno drago. Mi ne odustajemo od našeg cilja, a to je treće mesto do kraja sezone i mislim da imamo još uvek šanse da se izborimo za to. Novom stručnom štabu želimo svu sreću i mnogo uspeha na tom putu", poručio je Marko Jovanović.

Radoslav Batak je istakao veliko zadovoljstvo zbog povratka u klub i zahvalio se predsedniku Dragoljubu Zbiljiću i Upravnom odboru na smelosti da ga dovede.

"Vratio sam se u svoj grad i svoj klub u kom sam ponikao i prošao sve selekcije i odakle sam otišao kao trener 2017. godine. Vratio sam se na poziv Dragoljuba Zbiljića i taj poziv se ne odbija. Želim da se zahvalim i predsedniku i Upravnom odboru što su imali poverenja i smelosti da dovedu mene i moj stručni štab. Što se tiče rezultata i zadataka, svima nam je jasno gde se nalazimo i da ovo nije bilo ni u jednom planu na početku sezone. Šesto mesto ne zadovoljava Vojvodinu. Ovo je tim koji po svojoj tradiciji, uslovima, po igračkom kadru, gradu, navijačima zaslužuje i mora svake godine da igra u Evropi. Naravno da nam neće biti lako iz ove perspektive, ali ne bismo bili tu da ne verujemo u čitav ovaj projekat i mi smo tu da igrače koji imaju kvalitet i znanje vratimo na pravi kolosek", izjavio je Radoslav Batak.

Još jedno dobro poznato ime u stručnom štabu je bivši kapiten i as Vojvodine Milan Stepanov, koji je ponosan što će se oprobati u potpuno drugačijoj ulozi.

"Ovo je za mene izazov i ovo je nova uloga u mom životu. Sa Radoslavom sam kao igrač prošao mnoge stvari. Ovom prilikom želim da mu se zahvalim na ukazanom poverenju i daću sve od sebe da ga i opravdam. Zajedno smo ginuli za ovaj klub kao igrači i dobili smo tu priliku da ponovo ginemo, u nekom nezgodnom trenutku za koji smatram da Vojvodina ne zaslužuje. Ne bismo bili ovde da se plašimo izazova i da nismo spremni da se borimo protiv svega. Došli smo tu i stali ispred kluba da ispunimo zadatak i daćemo sve od sebe da ga ispunimo. Svi vi znate kako u fudbalu sve može da se desi preko noći i mi ćemo dati sve od sebe da ostanemo što duže i da opravdamo očekivanja. To je to od mene, kao što znate, više volim da pričam na terenu", rekao je Stepanov.

Poznato ime u stručnom štabu je i Dušan Bajić, nekadašnji trener omladinske ekipe Vojvodine, koji će sada imati priliku da sarađuje sa mnogim bivšim igračima.

"Zadovoljstvo mi je što sam ovde. Ovo možda nije najbolji trenutak za Vojvodinu, ali da nije tako, onda ni mi ne bismo bili na ovom mestu. Mislim da smo svi svesni situacije, da igrači moraju da budu još više svesni. Meni je zadovljstvo i što ću raditi sa igračima koje sam trenirao u omladinskoj školi Vojvodine. Ja sam posebno emotivno vezan za te igrače i imam poseban motiv i želju da oni kao i svi budući igrači iz omladinske škole budu oslonac ekipe. Neko svoje iskustvo u radu u Super ligi ću pokušati da iskoristim i da pomognem da ispunimo ciljeve i vratimo Vojvodinu u Evropu", ističe Bajić .

Novi kondicioni trener biće Aleksandar Jovančević, koji je do sada istu funkciju obavljao u Odbojkaškom klubu Vojvodina.

"Prvi put sam u fudbalskoj ekipi, imam dugogodišnjo iskustvo u individualnom radu sa fudbalerima, međutim, poziv i ponudu Dragoljuba Zbiljića da i ovde pomognem, nisam mogao da odbijem. Tu su dva čoveka koje izuzetno cenim, osim Dragoljuba Zbiljića, to je i Radoslav Batak koga poznajem dugi niz godina, ali nismo imali prilike da sarađujemo. Imamo potpuno isti temperament i veliko mi je zadovoljstvo da tu našu energiju pretočimo u nešto veliko. Donećemo nešto novo i donećemo mnogo rada, a to uvek donosi rezultat", istakao je Jovančević.

Novi stručni štab imaće priliku da debituje već u utorak od 16 časova, kada će Vojvodina gostovati Radničkom iz Niša. Radoslav Batak je već obavio sastanak sa igračima i poručio da je povratak na mesto koje vodi u Evropu obaveza ove ekipe.

"Sa igračima sam razgovarao šta treba da popravimo u najkraćem roku. Mislim da je povratna informacija bila pozitivna, danas ćemo trenirati pred utakmicu i mislim da su oni svesni trenutka u kom se nalzimo. Imali smo kratak, ali direktan sastanak. Rekao sam im stvari koje su znali, ali ja ću im ponavljati svakog dana. Deo su velikog kluba, imaju i više nego dobre plate za naše uslove, imaju ozbiljnu organizaciju unutar kluba i da to moraju da vrate. Poručio sam i da su u životu kao i u fudbalu važne dve stvari – davanje i odricanje, jer ne možemo samo da uzimamo. Znamo zašto smo tu i šta nam je cilj. Posle ove utakmice već možemo da se vratimo na poziciju koja nas vodi u Evropu i želimo samo da napredujemo još više na tabeli i da ne razmišljamo o poziciji ispod pete koja ne vodi u Evropu", naglasio je Batak.

On je svestan da i domaći tim ima obavezu da popravi utisak iz prethodnih mečeva. "Radnički na poslednje tri utakmice nije dao gol. Znamo trenera koji je bio i u Vojvodini, moj kolega Nenad Lalatović o kome ja imam svoje mišljenje. Mislim da je u određenim klubovima napravio rezultat i ne možemo da zaboravimo da je sa Vojvodinom osvojio Kup Srbije i zato imamo veliki respekt. Ipak, naš cilj je da se posle ove utakmice vratimo sa tri boda", kaže Batak.

Novi šef stručnog štaba objasnio je i zbog čega je ova uprava imala „smelosti“ da ga postavi na mesto trenera Vojvodine.

"Moje ime se nekoliko puta provlačilo, pa je za moje imenovanje bila potrebna i smelost. Dočekalo me je nešto što 2017. nije bio slučaj, a to sam već i rekao, uslovi i organizacija i timski kvalitet i struka, sve je drugačije i ne smemo da zaboravimo nijednog trenutka gde se nalazimo. Neke stvari su unutar četiri zida i neke taktičke i personalne stvari želimo da zadržimo za sebe, a jednu koju mogu da istaknem, a moramo da je popravimo jeste disciplina u igri", zaključio je Radoslav Batak.