Arsenal je u meču sa Bornmutom uspeo da dođe do neverovatnog preokreta i da pobedi 3:2 golom Risa Nelsona u 97. minutu nakon što su "trešnjice" povele sa 2:0, a ova utakmica će ući u istoriju londonskog kluba! Razlog za to nije samo to što bi ovo mogla da bude ključna pobeda u borbi za titulu već i činjenica da je jedan statistički podatak obeležio meč.

Prvi put posle 22. januara 1986. godine Arsenal je na teren izašao sa startnom petorkom u kojoj nijedan igrač nije nastupao za Arsena Vengera, što znači da je Francuz obeležio bukvalno četiri decenije ovog kluba. On je te 1996. godine kao nepoznat stručnjak došao iz Japana i ostao sve do 2018. godine, a dugo nakon toga videli smo njegov uticaj u klubu. 

Sada je prvi put posle meča sa Aston Vilom u Liga kupu te davne 1986. godine Arsenal počeo meč bez igrača koji su nosili dres "tobdžija" pod dirigentskom palicom Francuza koji je klubu doneo tri Premijer lige i sedam titula u FA kupu. Ovo je bio sastav Arsenala na tom meču: 

Što se tiče meča sa Bornmutom, počeli su ga: Ramsdejl - Tomijasu, Gabrijel, Saliba, Zinčenko - Vijera, Parti, Edegor - Saka, Trosar, Martineli.